Dvě auta se čelně střetla nedaleko Kokor kolem osmé hodiny večer.

Celkem se zranili čtyři cestující, tři lidé zůstali ve zdemolovaných vozech zaklíněni. Řidiči obou vozů srážku nepřežili.

"Řidiči utrpěli zranění neslučitelná se životem. Další dva cestující byli záchrannou službou přepraveni k ošetření do nemocnice," přiblížila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová s tím, že jednoho ze zraněných převážel do nemocnice vrtulník.

Zdroj: Youtube

Kvůli vyšetřování byla silnice z Olomouce ne Přerov v místě havárie téměř čtyři hodiny uzavřena. Doprava se odkláněla na Majetín.

„K obnovení provozu došlo krátce před půlnocí,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že škoda na vozidlech byla vyčíslena na 350 tisíc korun.

U tragické srážky zasahovaly jednotky profesionálních požárních stanic Olomouc a Přerov posílené dobrovolnými hasiči z Brodku u Přerova.

"Hasiči vyprostili zaklíněné osoby a pomáhali v boji o lidské životy. Bohužel bilance nehody je děsivá, došlo k úmrtí dvou osob," konstatoval Zdeněk Hošák, mluvčí hasičů, kteří vypomáhali i při vyprošťování vraků z příkopy a jejich nakládání na odtahové speciály.

Okolnosti, souvislosti a míru zavinění obou účastníků nehody policie zjišťuje

V Přerově začala demolicí budov na rohu Komenského a Škodovy ulice stavba průpichu
V Přerově začala stavba průpichu
Okresní soud v Přerově vynesl rozsudek nad dvěma lékaři přerovské nemocnice, kteří byli obžalováni v souvislosti s úmrtím pacienta
Přerovští lékaři dostali kvůli úmrtí pacienta podmínku