Srážka dvou osobních aut, ke které došlo v úterý vpodvečer v ulici Generála Štefánika v Přerově, zaměstnala hasiče a lékaře záchranky.

Při střetu se zranila osádka obou vozidel a sanitka převážela do přerovské nemocnice dva řidiče a čtyři spolucestující. 

„Podle oznámení v tísňovém hovoru zůstal v jednom z havarovaných aut zaklíněný člověk. Hasiči po příjezdu na místo asistovali při ošetření zraněných osob,“ informoval krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jednotky zajistily havarovaná auta proti požáru, provedly likvidaci uniklých provozních kapalin a úklid komunikace.

Okolnosti toho, jak ke střetu aut došlo, teď šetří policie. Podle informací svědků nehodu zavinilo nedání přednosti. 

„Dvaadvacetiletý řidič Škody Felicia jel po vedlejší silnici na náměstí Svobody a na křižovatce ulic Generála Štefánika a Jungmanova nerespektoval dopravní značení Dej přednost v jízdě,“ řekla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. 

Auto najelo do křižovatky a nedalo přednost v jízdě vozidlu Opel Astra, které jelo po hlavní silnici, a za jehož volantem seděl jednačtyřicetiletý šofér. Mezi oběma vozidly došlo ke střetu. 

„Oba řidiče, tři spolucestující ze škodovky a jednoho z opelu převezla sanitka do přerovské nemocnice na ošetření,“ doplnila mluvčí.

Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška a stejně dopadl i orientační test na přítomnost návykových látek u mladého řidiče. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 115 tisíc korun.

Bývalý strážník Robert Fryč u přerovského okresního soudu
Za zastřelení mladíka v Přerově snížili trest. Strážník dostal podmínku