Celková škoda přesahuje 3,5 milionu korun.

Čtyřicetiletý řidič, který za volantem havarovaného kamionu seděl, odmítl, že by daným úsekem projížděl příliš rychle. Stejně tak prý na vině nebyla ani technická závada.

„Náklad byl naložený i zajištěný správně, něco takového se mi stalo vůbec poprvé. Jel jsem příliš blízko ke krajnici, zadní část se utrhla a už jsem to nestihl vytáhnout zpátky. Navíc do protisměru jelo auto. Byla to jen vteřina," okomentoval osudný moment viditelně otřesený šofér, který dřevo převážel do Rakouska.

On ani nikdo další během nehody zraněný nebyl. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidiče nákladní soupravy přemohl mikrospánek. Alkohol byl u něj dechovou zkouškou vyloučen," prozradila policejní mluvčí Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Jak za hasiče uvedl velitel zásahu, řidič se z havarovaného vozu dostal sám čelním sklem. „Vystříhávat jsme ho nemuseli. Teď ale musíme zajistit vysypaný materiál na náhradní vozidlo. Pro překlopení kamionu pak ale budeme muset silnici na chvíli celou uzavřít. Mohlo by to trvat asi půl hodiny," vysvětlil před jedenáctou hodinou.

Celková uzavírka důležitého tahu nakonec zabrala jen asi patnáct minut. Na místě zasahující policisté a hasiči řídili dopravu kyvadlově a pouštěli tak řidiče přijíždějící od Hranic i od Valašského Meziříčí postupně v jednom jízdním pruhu. Do příjezdu záchranářských složek pomáhali s organizací dopravy i svědci této nehody.

„Od půl jedné byla silnice zcela průjezdná," dodala k případu mluvčí Irena Urbánková.