Čtyřiadvacetiletá řidička Renaultu Megane jela po Lipnické ulici a na křižovatce s ulicí Záhorskou chtěla pokračovat směrem ke hradu Helfštýn.

„Nedala zřejmě přednost vozu Škoda Octavia, které jelo po hlavní ulici, a za jehož volantem seděla čtyřicetiletá řidička. Mezi oběma auty došlo na křižovatce ke střetu," popsala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Náraz Škody Octavie do Renaultu Megane odhodil auto na levý obrubník. Vůz se poté převrátil na střechu.

Při nehodě se zranila řidička Renaultu Megane, která se bude zotavovat sedm dní. S lehkým úrazem s dobou léčení na čtrnáct dní vyvázl také její devětadvacetiletý spolujezdec z předního sedadla. Ve Škodě Octavia utrpěl zranění čtrnáctiletý hoch, cestující na zadní sedačce. Podle lékařů se bude léčit týden.

Alkohol u obou řidiček vyloučila dechová zkouška. Celková škoda je 235 tisíc korun, z toho 80 tisíc na Renaultu Megane, 150 tisíc na Škodě Octavii a 5 tisíc korun na poškozených obrubnících.

Přesnou příčinu nehody, její okolnosti i míru zavinění, policisté zjišťují. Vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.