Skvělým způsobem si počínal starší žák Tomáš Pepernik na své hlavní trati 300 m. Závod výborně rozběhl a síly mu vystačily až do závěrečného finiše. Výsledný čas 39,11 s (osobní rekord) mu vynesl skvělé druhé místo. Tomáš nastoupil ještě k běhu na 150 m, kde časem 18,60 s vybojoval také výborné čtvrté místo. Poslední disciplína, kde se Tomáš představil, bylo 60 m překážek. Zde za čas 9,37 s obsadil celkově deváté místo, tedy první nepostupující do finále.

Druhým zástupcem starších žáků byl Vojtěch Podjukl. Pro Vojtu platí čím delší trať, tím lepší. Logicky si vybral tu nejdelší, kterou žáci v hale běhají, tedy 3000 m. Vojta si rozplánoval trať na nový osobní rekord. Tempo skvěle držel celý závod a osobní rekord si posunul dokonce o 20 vteřin. Výsledný čas 10:32,54 min. mu vynesl skvělé třetí místo.

Mezi dorostenci startoval Pavel Gadas. Ten nastoupil ke své nejsilnější disciplíně, dálce. Zde se dala medaile očekávat, ale i tak se na ni poměrně nadřel. Z šesti pokusů měl tři přešlapy. Nejdelší měřený pokus měl vzdálenost 604 cm a stačil na třetí místo. Pavel vyzkoušel svou rychlost i na hladké šedesátce. V rozběhu zaběhl skvělý čas 7,55 s, ve finále 7,58 s, finišoval na čtvrtém místě. Poslední medaili z Mistrovství Moravy dovezla Petra Vašinová, která se v poslední době trochu hledá a zkouší nové tratě. V Bratislavě si vyzkoušela závod na 3000 m. Medaili nejenom za statečnost si Petra zasloužila, doběhla mezi ženami druhá. Po závodě se však nechala slyšet, že na této trati ji zase hodně dlouho nikdo neuvidí, jelikož se celou druhou polovinou protrápila.

V závodě na 800 m v kategorii dorostenek startovala Tereza Krausová. Terka se závodu trochu obávala, ale ukázalo se, že neměla čeho. Udržela výborné tempo a doběhla si pro nový osobní rekord 2:45,12 min. na devátém místě. V kategorii mužů závodil Zbyněk Čech. Ve svých dvou disciplínách měl nebývalou konkurenci, na medaili to tedy letos nestačilo. V trojskoku mu stačil výkon 13,04 m na šesté místo, ve výšce obsadil sedmou pozici za 183 cm. Poslední hranickou atletkou, která v Bratislavě závodila, byla Klára Úlehlová. V běhu na 60 m překážek jí stačil výkon 10,14 s na šesté místo. (skA)