Od začátku muži v hranickém dresu stahovali náskok 35 bodů, které si Havířov přinesl z chůze, aby zhruba v polovině časového pořadu stav dorovnali a dál už jen získávali na konečný rozdíl 37 bodů. Nejvíc bodů nasbíral Svatopluk Uvízl. V novém osobním a oddílovém juniorském rekordu s přehledem ovládl 400 m překážek. Osobák si výrazně vylepšil i na 110 m překážek, kde skončil druhý. Stejnou pozici zaujal i v trojskou. Tady mu porážku z minulého kola oplatil Zbyněk Čech. Ten přidal dva bronzy (v dálce a výšce).

Zajímavou kombinaci si vymyslel Václav Bitala. Po suverénním vítězství na 10 km si půl hodiny spočinul a pak se vydal na osmistovku. Ostatní byli čerství, takže skončil v závěru těsně sedmý. To mu ovšem nevzalo chuť do závodění, a po trochu delší pauze zakončil svůj trojboj patnáctistovkou. Tady se ho v dlouhém stupňovaném finiši udržel a posléze přespurtoval jediný soupeř, takže Václav vybojoval stříbro. Adam Orava, se již s následky jarního zranění vypořádal a vyskákal druhé místo ve výšce, třetí na 110 m překážek a šesté na pro něho stále ještě příliš dlouhé překážkové čtvrtce.

Mezi vrhači byl opět nejproduktivnější Pavel Kukla. V disku vybojoval třetí místo, v kouli a kladivu skončil čtvrtý. Jaroslav Velčovský vrhl zkušeně kouli na třetí pozici a přidal páté místo v kladivu. Matyáš Řihák měl asi větší ambice, nicméně pátá pozice v oštěpu, šestá v kouli a devátá v disku hranické konto rovněž výrazně obohatila. Zbyněk Šebesta hodil kladivem na bronz. Srdcaři Petr Havránek a David Rotrekl si závody plně užili. Na krátkých (ale vysokých) překážkách skončili čtvrtý a pátý, na dlouhých osmý a jedenáctý. Stále se lepšící Jaromír Kuchař vyházel a vyvrhal dvě sedmá místa (koule, disk), v oštěpu skončil desátý.

Povedené bylo vystoupení bratrů Podjuklů. Běh na 400 m absolvovali vedle sebe, v závěrečné rovince byl Vojta uvolněnější, takže doběhl osmý a Zdeněk devátý, oba rovněž v osobních rekordech. Vojta navíc krásně zvládl 1500 m, kde mu čtvrté místo opravdu slušelo. Spokojený může být i další dorostenec Vojtěch Vávra, 400 m zvládl z Hraničanů nejrychleji a skončil v novém osobním rekordu šestý. Osobák si zaběhl i na poloviční trati, tam to stačilo na místo sedmé.

Tomáš Vašíček vyskákal páté místo v dálce, na stovce skončil osmý. Při závěrečných štafetách na Havránka přece jen počkal a pěkně zafinišoval na celkové stříbro štafetu, kterou výborně rozběhli Uvízl s Vávrou. Mezi dálkaři se prosadili ještě šestý Tomáš Černý a desátý Petr Uhlíř. Možná trochu zklamaný sedmým místem odcházel z oštěpu Jiří Šigut, nicméně body jsou to dobré. Totéž platí i pro Petra Matěje (devátý v oštěpu), tyč vedoucího družstva Vladislava Kaspara (8. místo), Rosťu Koláře, který po pěkně takticky tempově běžené desítce želel 0,1 s, která ho dělila od hranice 36 minut, Petra Beka (desátý na 400 m), Jana Dostála (totéž na 100 m), a Václava Žabíčka, který svou snahu na 10k m, 800 m a 1500 m v body nepřetavil.

Příští rok se rozdělí na družstvo A, které okusí slasti a strasti vyšší soutěže, a B, které setrvá ve druhé lize. Přece jen je stále celkem dost hranických atletů, kteří by se mezi výrazně lepšími soupeři už asi necítili dobře a stále mají chuť závodit. Družstvo žen po loňském celkovém třetím místě letos o jednu příčku kleslo. Nejvíce bodující hranickou závodnicí kola se stala Michaela Hynčicová. O vítězství v závodě na 400 m překážek ji připravil až pád na poslední překážce, i tak statečně doběhla na druhém místě. Třetí místo přidala z krátkých překážek v novém osobním rekordu. Spoleh je vždy na Michaelu Kasparovou, vybojovala stříbro v tyči a bronz v kladivu. Stejné kovy si vysloužila hostující Vanessa Godárová v kouli a v disku.

Pro skvělé druhé místo v závodě na 5000 m si doběhla Marie Berná, v závěru soutěže ještě přidala bod za šesté místo z patnáctistovky. Páté místo v kladivu a dvě šestá místa v kouli a disku vybojovala hostující vrhačka Adéla Šnobelová. Pro páté místo na krátkých a šesté místo na dlouhých překážkách si doběhla Jitka Svobodová. Šestá na osmistovce skončila Kristýna Kadúchová, stejnou příčku na poloviční trati vybojovala Tereza Birnbaumová. Terka pak společně s Michaelou Hynčicovou, Adélou Zdražilovou a Nikol Benešovou doběhla ve štafetě na 4×100 m na třetím místě. Jedinou hranickou závodnicí, které se v Šumperku těsně nepodařilo dosáhnout na body, byla Iva Podjuklová. Běhy na 400 a 1500 m dokončila na sedmých místech. (skA)