V pátek 2. února si v ostravské atletické hale dala dostaveníčko mládež v rámci mistrovství Moravy a Slezska mladšího a staršího žactva.

Hranický oddíl zastupovaly tři starší a jedna mladší žákyně. Začněme těmi staršími. Adéla Dostálová zaběhla osmistovku v čase 2:24,34 min a vybojovala bronz. Druhá hranická zástupkyně na osmistovce Veronika Svobodová proběhla cílem na čtvrtém místě ve skvělém osobním rekordu 2:27,83 min.

Terezie Kočnarová se postavila na start běhu na 300 metrů a vyrovnala svůj osobní rekord 46,08 s, což jí vyneslo celkové čtrnácté místo. Barbora Odstrčilová startovala ve vrhu koulí mladších žaček. Nejlepší výkon zaznamenala ve čtvrté sérii - 9,21 m, což znamenalo páté místo.

V sobotu 3. února proběhlo na stejném místě mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů, mužů a žen. Největší úspěch zaznamenala hranická atletika hned v úvodní disciplíně, běhu na 3000 metrů. Ve společném závodě žen, juniorek a dorostenek nastoupila také hranická juniorka Tereza Indruchová. A vedla si nadmíru dobře, v celkovém pořadí obsadila páté místo, mezi juniorkami pak vybojovala stříbro. Potěšil však hlavně o více než minutu posunutý osobní rekord na 11:07,45 min., který jí vynesl na sedmé místo celorepublikových tabulek.

Fotbalisté Hranice. Ilustrační foto
Hranice přestřílely Nové Sady. Náš fotbal nabírá lepší směr, říká kouč


Juniorka Adéla Zdražilová zaběhla čtyřstovku za 60,29 s a obsadila čtvrté místo. Na poloviční trati proběhla cílem v novém osobáku 26,25 s, což jí vyneslo bronzovou medaili.

To hraničtí pánové se svými výkony až tak spokojení nebyli. Adam Orava nastoupil ke skoku vysokému, kde se zastavil na 184 cm. Mezi muži tak skončil šestý. Vojtěch Vávra doběhl devátý na dvoustovce a desátý na dvojnásobné trati.

Dva osobní rekordy překonal junior Ladislav Koutný. Na šedesátce překážek zaznamenal v rozběhu čas 9,08 s a postoupil do finále, v něm doběhl na čtvrtém místě, čas už si však nezlepšil. Druhý osobák si zaběhl na dvoustovce (24,12 s), kde skončil celkově patnáctý. Na hladké šedesátce zaostal za osobákem o jednu setinu, časem 7,43 s obsadil jedenácté místo.

Házenkáři TJ Cement Hranice (v modrém) proti Lovosicím
Cementáři vypadli z elitní osmičky, opět nestačili na Lovosice

KLÁRA ÚLEHLOVÁ