Nicméně o motivaci v tradičním derby mezi oběma celky nikdy není nouze.

A také počtvrté v sezoně se radovali lipničtí hráči, tentokrát po výhře 70:57.

Hala v Lipníku byla v pátek večer slušně zaplněna a sledovala vyrovnanou první čtvrtinu. Chleba se lámal ve druhém dějství. Přerované kvůli zbytečným ztrátám a nepřesné střelbě pustili soupeře do trháku.

„Ve druhém poločase jsme chtěli překvapit změnou obrany, což se nám částečně povedlo, a zastavili jsme soupeře na obranné polovině, ale v útoku jsme se stále trápili nepřesností a netýmovým pojetím hry,“ popisoval hrající trenér Přerova Tomáš Fridrišek.

Definitivní zlom tak přišel ke konci čtvrté čtvrtiny, když domácí Michal Pospíšil trefil dvě důležité trojky. Na to už Sokolové nemohli najít odpověď.

„Jak už to bývá s Přerovem zvykem, v utkání opět dominovaly obrany. Klíčový pro vývoj byl závěr prvního poločasu, kdy jsme soupeři utekli asi o 12 bodů. Výkon z naší strany však ideální nebyl, trošku jsme se trápili v útoku. Proti Prostějovu musíme jednoznačně přidat,“ připomněl klíčové utkání sezony autor 21 bodů Lipníku František Školoudík.

Lipník si to totiž na domácí palubovce netradičně ve středu od 20.15 hodin rozdá s „béčkem“ Prostějova o první místo v oblastním přeboru a postup do 2. ligy.

BK Lipník nad Bečvou – Sokol Přerov/Zlín C 70:57 (18:16, 38:26, 57:41)