Ideální počasí pro závodníky a krásná technická trať posazená do přírodního lesoparku Bělský les slibovaly napínavé klání ve všech kategoriích. Předpokládaná účast těch nejlepších byla potvrzena, neboť se závodilo zároveň i o titul mistr Moravskoslezského kraje, a to od kategorie mladších žáků výše.

Monika vedla, ale přišel pád

Monika a její stájová kamarádka i rivalka v jedné osobě Barbora z SK Edie Team Vsetín spolu procházely trať již od sedmé hodiny ranní a radily se o jejích záludnostech.

Samotný závod začal v devět hodin a patnáct minut. Monika v prvním kole vedla, ale v tom druhém před ni při nájezdu na uměle postavenou překážku upadla Michaela Sykorová.

Přerovská bikerka se již padající soupeřce nevyhnula a skončila také na zemi. Toho využila Barbora, která se protáhla kolem hrazení a nastoupila k trháku. Monika se sice během pár sekund posbírala a nastoupila ke stíhací jízdě, ale padesátimetrová ztráta byla nad její síly. „Kdyby se jelo ještě jedno kolo, tak bych jí to možná dala“, řekla Monika po dojezdu na krásném druhém místě a ztrátou deseti sekund.