Lepší postavení v tabulce i výhoda domácího prostředí hovořily jasně pro Cement. Ten si sice držel náskok, pět minut před koncem ho ale téměř ztratil, což zajistilo dramatický závěr.

TJ Cement Hranice – KH Kopřivnice 19:17 (13:10)

Bajgarova první branka do sítě hostů hned v úvodu ukázala, kdo má být v zápase pánem.

Cement si po celou dobu prvního poločasu držel ve skóre několikabrankový odstup, který zajistil, že Kopřivnice se do vedení v tomto zápase nedostala ani jednou.

Prakticky celá hodina patřila hlavně brankářům, Kučerkovi na straně Hranic a Pourovi z Kopřivnice, které skvěle doplňovaly obrany.

Klíčový moment přišel těsně před půlí, kdy byl vyloučen Čadra a Fabián v brance Hranic chytil nařízený sedmimetrový hod. Kdyby jej hosté proměnili, mohlo být v závěru vše úplně jinak.

„Možná v hlavách kluků bylo už to, že to první šestky už postoupit nemůžeme a že jen nějak dohrajeme základní část. Takhle by to být samozřejmě nemělo,“ pokáral své svěřence za výkon z první poloviny utkání hranický kouč Libor Hrabal.

Šíra, dvakrát Čadra, třikrát Dolák – to jsou jména autorů domácích branek po přestávce. Víc jich nepadlo!

Asi nejtragičtější bylo období mezi 36. a 46. minutou, kdy se Cement netrefil ani jednou, přes dobře chytajícího brankáře Kopřivnice to hráči neměli vůbec jednoduché.

Na druhé straně ale několik střel také dobře vychytal Kučerka, přesto se Kopřivnice nebezpečně přiblížila z 15:10 na 15:13.

Horké chvilky pro hranickou lavičku přišly ještě osm minut před koncem, kdy se hráči museli vypořádat s dvojnásobným oslabením.

Sedmičku Kučerka ještě chytil, následnou dorážku už ne a Kopřivnice byla zase o krůček blíž k senzaci (17:16).

Dvacet vteřin před koncem tu byla branka hostů po jejich oddechovém čase na 18:17, to už se ale míče ujali modří domácí a Dolák v posledních vteřinách utvrdil výhru Cementu ukázkovým přehozením brankáře.

„Pepu Kučerku chci za jeho výkon opět pochválit. Útoky ale byly tragické, to musím přiznat, ale bylo to stejné na obou stranách,“ komentoval trenér Hrabal, čímž zároveň zdůvodnil fakt, že konečný výsledek na světelné tabuli vypadal, jak kdyby právě probíhala teprve poločasová přestávka.

A jaké jsou plány do budoucích zápasů?

„Uvidíme po zápase s Třeboní, teď odehrajeme základní část a pak se budeme chtít orientovat na konečnou sedmou příčku,“ doplnil s nadějí v hlase hranický kouč.

Sestava: Josef Kučerka, Fabián Martin – Magrla Petr, Brož Radim, Čadra Zdeněk, Herda Tomáš, Indrák Michal, Bajgar Radek, Samiec Jakub, Šíra Jakub, Dolák Jakub, Weintritt Lukáš, Samiec Tomáš, Lančí Tomáš