Hraničtí před televizní kamery na sever Čech dorazili bez dvou nejlepších střelců – Michala Indráka a Petra Magrly. Přesto pochopitelně chtěli bodovat.

„Jsme na stejné úrovni, oba týmy potřebují bodovat. Plusem pro Lovosice může být domácí prostředí, ale věřím, že i tak budeme namotivovaní s cílem urvat nějaký ten bod,“ hlásil před utkáním trenér Cementu Libor Hrabal.

Recept měl být jasný. „Nikdy není jednoduché dostat pod kontrolu Jiřího Motla, který umí zápasy rozhodovat. Musíme se připravit na tvrdou lovosickou obranu a eliminovat střelbu, především od Klimta,“ uvedl Hrabal.

S výsledkem však spokojen být nemohl. Klimt s Motlem nasázeli dohromady 13 branek.

V úvodu tentokrát Cementáře tolik nedržel gólman Kučerka, z prvních deseti střel pokaždé inkasoval a domácí si vypracovali solidní náskok. Zanedlouho osmačtyřicetiletý brankář tak šel za stavu 10:7 střídat. Lovci ovládli první poločas 16:12.

„Škoda neproměněných šancí, bylo toho hodně. Sám jsem nedal asi tři. Lovosice daly jednoduché góly, odskočily a to asi rozhodlo,“ ohlížela se hranická spojka Tomáš Mlotek.

Hranice sice chvíli po změně stran stáhly náskok soupeře na rozdíl jediné branky, to ale bylo vše. Lovci si náskok vzali zpět a pohlídali si výhru o pět branek.

„Hodnotí se mi to špatně. Prohra vždycky mrzí, měli jsme tady něco urvat, alespoň bod. Bohužel, soupeř vyhrál zaslouženě,“ uznal Tomáš Mlotek.

V novém roce se Cement nejprve utká v netradičním termínu v pátek 25. ledna doma od 18.30 s Novým Jičínem.

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice 30:25 (16:12)

Nejlepší střelci: Klimt 7/2, Motl 6, Bouček 5 – Hub 6, Tůma 4, Holiš 4. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 2/3 – 3/6. Vyloučení: 3:4.