„Teď nás čeká čtrnáctidenní fyzický kondiční blok. Ten zakončíme dvoudenním domácím soustředěním,“ prozradil kouč Hranic nejbližší plány aktuálního drilu.

Příjemnější část tedy pro hráče začne až 30. červencem. „Pak už pomalu vezmeme do rukou míče a čekají nás první přípravné zápasy. Dvakrát hrajeme s Považskou Bystricí, také tam máme utkání v Modre, s Frýdkem-Místkem, Kopřivnící a domácí turnaj,“ přiblížil Libor Hrabal.

Již na začátku července vyhlašoval šéf TJ Cement Hranice Martin Schober jasný plán – omladit dle něj už přestárlý kádr. Trenér Hrabal souhlasí. „Je to ta cesta. Myslím, že se nám podařilo sehnat pár mladých hráčů. Na tréninku se jich nám představilo dost. Kádr teď dáváme dohromady, chvilku určitě bude trvat, než se ti kluci na ligu adaptují,“ přiznává zároveň.

Pivní míle v Hranicích
Pivo a běh spojí hranická Pivní míle

PŘIŠLO ZATÍM ŠEST NOVÝCH HRÁČŮ

Kromě již avizovaných příchodů Tomáše Mlotka z Karviné a Lukáše Holiše s Norbertem Menšíkem ze Zubří s týmem trénují i další jména. „Ze Zubří přišel ještě Jakub Padalík, navrátilcem do brány je Pavel Kleisl a ohlásil se nám ještě jeden mladší gólman. Takže přišlo asi šest nových hráčů,“ rekapituloval kouč Cementu.

Oficiálně v týmu končí účastník Eura 2004 Jaroslav Zemánek (ročník 1978) a Zdeněk Čadra (1988), který bude působit v Kopřivnici. S velkou pravděpodobností se loučí také bývalý reprezentant Martin Stržínek (1983).

Mladý svěží vítr by měl do Hranic přivát dle Libora Hrabala zejména rychlost. Ta se minimálně v minulé sezoně ze hry Cementu vytratila. „Jednak chceme pozvednout konkurenci, hlavně ale chceme naši hru hodně zrychlit. Přechod do rychlého protiútoku by měl být určitě agresivnější a rychlejší. Když sledujeme ostatní mančafty, hrají poměrně rychle a slaví s tím úspěch. Na tohle musíme reagovat,“ uvědomuje si trenér.

Fotbalisté Ústí (v červeném) v derby proti SK Hranice (2:0). Tomáš Orava.
Bez Oravy a pod novým koučem. Ústí se chysta na další sezonu v divizi

Těžko zatím odhadovat, jestli se úspěch dostaví už v příštím extraligovém ročníku, cíle jsou však jasné. „Samozřejmě se chceme vrátit do play-off, uvidíme, jak se do toho s mladými hráči dostaneme, jak se adaptují. Záleží, jak ten mančaft bude fungovat. Ale určitě bychom už rádi hráli play-off,“ má jasno Libor Hrabal a nezapomíná ani na domácí pohár, který Hranicím patřil v roce 2013. „Stejně jako každý rok pohár bereme vážně a budeme chtít dojít co nejdál,“ uzavřel kouč.

Termíny přípravných zápasů:
1.8. – Považská Bystrica – Hranice
4.8. – Frýdek-Místek – Hranice
10.8. – Hranice – Frýdek-Místek (18.00)
15.8. – Hranice – Kopřivnice (18.00)
18.8. – Modra (Slovensko) – Hranice
23.8. – Hranice – Považská Bystrica (18.00)
24. – 25.8. – Turnaj v Hranicích (Hranice, Brno, Frýdek-Místek)
29.8. – Kopřivnice – Hranice