Cementářům vyšel už samotný vstup do utkání. Dostali se do vedení, který v průběhu první půlhodiny postupně navyšovali. Do kabin šli s výhodným šestigólovým náskokem.

Slibné vedení dávalo svěřencům trenéra Libora Hrabala potřebný klid. Družstvo táhli za úspěchem zejména střelci Čadra se Stržínkem. V poslední pětiminutovce se hráčsky oslabenému Jičínu podařilo ztrátu snížit na čtyři branky, ale finiš patřil rozjetým Hranicím, které si žádné komplikace už nepřipustily a utkání s přehledem dovedli do vítězného konce.

„Jičín sice přijel trošku v okleštěné sestavě, ale hrál tak, jak nejlépe uměl. První poločas nám vyšel, vytvořili jsme si šestigólové vedení, což odpovídalo i dění na hřišti. V tom druhém dějství jsme to podcenili. Hlavně jsme byli velmi nedisciplinovaní a naše hra se také výrazně zhoršila. Soupeři jsme umožnili přechod do rychlých brejků, čehož také využíval. Naštěstí jsme dokázali na jejich nápor brankově reagovat a nakonec to vyšlo," pověděl s úlevou Libor Hrabal, trenér Hranic.

„Jsou to důležité dva body. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo. Doufejme, že se už nic velkého nestane, a že nám už ta bronzová medaile neunikne. Samozřejmě ale budeme chtít zabojovat ještě o stříbrnou medaili," doplnil kouč domácích.

Jedinou stinnou záležitostí jinak úspěšného počínání Hranic bylo zranění Matěje Konšela, který si vykloubil rameno a dle trenérových slov pro něj sezona skončila.

Díky dvoubodovému zisku si Cement upevnil třetí pozici a zároveň se odpoutal od svého sobotního soupeře na rozdíl sedmi bodů.

Své konto může navýšit už v neděli, kdy od 10.30 přivítá na své palubovce Duklu Praha.

TJ Cement Hranice – HBC Ronal Jičín 26:21 (16:10)

Nejlepší střelci: Čadra 8, Stržínek 7, Galus 3/1 – Hošic 6, Krahulec 4/1, Král 4/2.

Sedmimetrové hody: 1/1 – 4/3. Rozhodčí: Opava, Válek. Vyloučení: 2 – 4. Diváků: 190.

Hranice: Kučerka, K. Magrla, Kleisl – P. Magrla 2, Stržínek 7, Rachač 2, J. Zemánek, Brož 1, Čadra 8, Konšel 1, Kobliha, Galus 3/1, T. Samiec, Šíra 2. Trenér: Libor Hrabal.

Triglav extraliga

Skupina o 1. – 6. místo

Tabulka