„Zatím se v přípravě vezeme na dobré vlně," vidí práci na povedeném vstupu do soutěže pozitivně trenér Cementářů Libor Hrabal.

Poprvé se Hraničtí po dovolených sešli na tréninku 1. července. Ke startu přípravy tradičně nejprve patří tvrdá dřina.

„Začali jsme fyzickou a kondiční přípravou, která probíhala až do minulého týdne. Teď už máme za sebou tři přípravná utkání a od pátku do neděle nás čeká turnaj v Novém Veselí," uvedl Hrabal.

Tam se jeho svěřenci potkají s týmem domácího prvoligového celku, dále pak se soupeřem z extraligy – Frýdkem-Místkem.

Následovat bude boj o umístění s některým z trojice Karviná, Dukla Praha či ŠKP Bratislava.

Zápasové zkoušky už se však hráčům Cementu rozeběhly 6. srpna, od té doby stihli odehrát tři přípravné duely.

„Samozřejmě, že první zápasy jsou ještě takové silové. První zápas se Zlínem jsme vysoko vyhráli, hráli jsme zatím takové základní věci – nechybovat a vyzkoušet si rychlý protiútok, což se nám celkem dařilo. Druhý zápas s Kopřivnicí už to bylo horší, možná to bylo trošičku únavou z tréninkových jednotek. Viděli jsme ale chyby a na čem je důležité pracovat. Zápas s Povážskou Bystricou už zase přinesl zlepšení, vyzkoušeli jsme si nové věci. Příležitost dostali všichni z lavičky, i mladší kluci. Zatím se vezeme na dobré vlně," je spokojen lodivod Hranic.

Kádr zůstal pohromadě

Jeho tým zůstal pohromadě, navíc se do formy vrací i hráči, kteří v minulé sezoně byli dlouhodobě zranění, což Cementu během ročníku 2014/2015 značně komplikovalo situaci. Hráči jako Martin Stržínek či Marek Tůma jsou pro tým bezesporu důležití.

„Kádr nám zůstal celý pohromadě. I hráči, kteří byli zranění, se dávají pomalu do kupy a už trénují. Ještě samozřejmě potřebují nějaký čas, aby byli v top formě. Hlavní je, aby zůstali zdraví i nadále," doufá Hrabal a pokračuje avizováním jediné posily mančaftu.

„Přidal se k nám jen Libor Horut ze Zubří. Myslím si, že to bude oživení na spojce, měl by zapadnout do kolektivu i do naší hry. To, co zatím předváděl na hřišti, vypadalo dobře," pochvaloval si kouč Cementářů.

Kučerka se vrací

Asi největším smolařem minulé sezony byl zkušený gólman Josef Kučerka.

Ten si při nešťastném zákroku ze závěru základní části amputoval prostředníček pravé ruky, čímž zdravotním problémům svým, ale i svých spoluhráčů, nasadil smutnou korunu. Nyní by se oblíbenec hranických fanoušků měl vrátit na soupisku.

„Pepa Kučerka se z toho už dostává, dostal i příležitost chytat proti Zlínu. Myslím, že byl docela spokojený sám se sebou. Další zápas jsme jej nechali sedět, protože si zase udělal menší zranění a dává se do kupy. Doufáme, že teď už to opravdu vše přestane a bude to jen lepší," řekl Libor Hrabal.

Cíle si Hraničtí dávají pro blížící se ročník extraligy nejvyšší možné. Bývalý vicemistr ligy a vítěz Českého poháru se bude chtít vrátit na české výsluní.

„Po té smolné sezoně, co máme za sebou, bychom zase chtěli dosáhnout určitě první čtyřky. Bude to zase záležet na zraněních a dalších faktorech, ale chceme se vrátit tam, kde jsme byli před dvěma lety nebo před rokem. První cíl je dostat se do play-off, ale chtěli bychom bojovat o medaile," prozradil na závěr hranický trenér.

Přípravná utkání Cementářů:

Hranice – Zlín 30:14

Hranice – Kopřivnice 19:19

Hranice – Povážská Bystrica 33:30

Další program přípravy:

14. – 16. srpna: turnaj v Novém Veselí

22. – 23. srpna: turnaj v Litovli

28. srpna: TJ Cement Hranice – KP Brno (18.00)