Cementáři se tak mohou chystat na houževnatého soupeře v čele s dvoumetrovou spojkou Martinem Mošovským.

„Sledoval jsem jej, jeho střelbu, chování na hřišti. Určitě bude středem našeho zájmu,“ prozradil trenér Hranic Libor Hrabal. Stěžejní ale bude pochopitelně vysledovat komplexně hru Strakonic. A hlavně se na ni dobře připravit.

„Sledoval jsem už zápas Strakonic ve Zlíně, budeme mít video posledního zápasu v Bystřici. Samozřejmě to bude nepříjemný soupeř. Jsou tam zkušení hráči a ve Strakonicích to určitě nebude jednoduché, bude tam peklo. Musíme se na to důsledně připravit a nesmíme nechat nic náhodě. Je úplně jedno, že je to soupeř z první ligy,“ upozorňuje hranický kouč.

KUČERKA: LIGU NEMŮŽEME ZTRATIT, TO PROSTĚ NEJDE

Pro Cementáře to bude nezvyklá role. Po loňské bronzové medaili musejí zachraňovat účast mezi tuzemskou elitou.

Vzhledem ke zdravotním trablům a kádru, který měl Hrabal k dispozici, to je pro Hranice nepříjemný, ale jasný výsledek celosezonní rovnice.

„Asi to odpovídá tomu, jaký ten kádr díky zraněním byl. Kdybychom hráli pohromadě, tak bychom měli i na tu osmičku,“ myslí si velký tahoun týmu v bojích v play-out, brankář Josef Kučerka.

On sám si formu načasoval na klíčové duely perfektně a baráž už vyhlíží s velkým očekáváním.

„Já si tyto zápasy užívám. Vždy, když o něco jde, hraji takové zápasy rád,“ pousmál se zkušený gólman.

Cíl je jasný. Zbavit se nervozity a přehrát Strakonice v boji o záchranu.

„Nervozita tam je v každém zápase, ale teď je dvojnásobná, protože ligu nemůžeme ztratit, to prostě nejde. Baráž musíme vyhrát. Nic jiného nepřipadá v úvahu,“ uzavřel Josef Kučerka.

Baráž startuje po reprezentační pauze, tedy příští víkend 13. - 14. května. Cement by měl začínat na hřišti soupeře.