O minulém víkendu hostili na domácí palubovce dorostence z Prostějova a čekalo se na výkon hranického mužstva po porážce z minulého kola ve Vsetíně. Právě tato prohra může tým hodně mrzet, vždyť je to zatím jejich jediná ztráta bodů v soutěži.

V zápase s Prostějovem nastoupil mančaft, který se soustředil jen na svůj výkon, což bylo znát. V prvním poločase se spojky nemohly trefit, a tak jen díky konečně dobré obraně vedli domácí 12:9.

Druhá půle přinesla herní pohodu i do útoku a pro Cement to znamená aktuální třetí místo ligové tabulky. Nejlépe hráli Jakub Kobliha a Michal Samiec, kteří střelecky potáhli tým a individuální dovedností předčili své spoluhráče.

„Soustředili jsme se v tomto zápase jedině na obranu. Ta nám dělá celou soutěž problémy. Co je nám platné, že dáme soupeři třicet nebo čtyřicet branek, když obdržíme o branku více. Pojetí naší hry je tedy ryze útočné, ale může být neefektivní," uvedl k výkonu týmu jeho vedoucí pan Rudolf.

A právě výkon všech hráčů v obraně byl poprvé v soutěži ukázkový. Obdržených 23 branek je nejméně, co hraničtí ze všech zápasů obdrželi. V brance se konečně blýskl Pavel Kleisl, který pochytal důležité střely z dálky a i obrana Honzy Ličmana na středu obrany byla konečně tvrdá. Tento hráč musel bránit prostějovského nejlepšího hráče, který měl o dvacet kilo více.

Hranice – Prostějov 33:23 (12:9)

Sestava: Kleisl P., Jaroš, Samiec M., Samiec S., Kobliha, Ličman, Mráz, Zobaník, Hanzlíček, Koutník, Večerka (sb)