Kvalifikace se konala v Prostějově za účasti pěti týmů a hranický oddíl ve složení Karel Trousil, Daniel Majzlík, Roman Hynčica, Filip Kneifel, Jakub Vršek, Tomáš Hynčica, Adam Vrtal, Ondra Kotlář, Roman Chytrý, Jan Roth, Luděk Kubíček, Tobiáš Marel, Petr Čírtek a Pavel Řánek porazil shodně 8:0 celek Prostějova i Havířova.

Po remízách 4:4 s Plzní a Velkou Bíteší skončili na postupovém druhém místě.

Kompletní sbírka kovů z Třebové

Minulý víkend bojovali také benjamínci, mladší a starší žáci na prestižním mezinárodním turnaji v České Třebové.

Filip Otevřel získal mezi staršími žáky do 55 kg zlatou medaili. Jan Tománek se při prvním startu v této váze neprosadil.
Benjamínek Tomáš Otevřel skončil druhý, Filip Caletka přidal bronz. Saša Tošenovský zápas o bronz prohrál.

Mladší žák Radek Špalda obsadil páté místo, když podlehl v boji o třetí stupínek. Adam Bělaška skončil sedmý a Jonáš Kráčmar se neprosadil.

Děvčata Jana Tomečková, Bára Janíková, Dorka Malířová, Adéla Stříteská, Bára Kulhánková a Kristýna Pokorná se turnaje nezúčastnila a raději pilně trénovala v Olomouci pod vedením japonského trenéra Gena.

O týden dříve mělo Judo Hranice své zástupce na turnaji v Polsku v Bílsko-Bělé. Medaili přivezl domů druhý Filip Otevřel a Saša Tošenovský, který bral bronz. Adam Bělaška skončil sedmý, Tomáš Otevřel se neprosadil.

Autor: Olga Chytrá