Hranické družstvo mužů letos nemělo postupové ambice, ale přáli si aspoň jedno kolo ligy vyhrát. To se jim nakonec splnilo. Muži získali 240 bodů, což je historický rekord. K celoročním spolehlivým pilířům družstva – vrhačům – se přidali ve velkém stylu sprinteři. Skokani odvedli svůj vysoký standard, příjemně překvapily body z překážek, a tak slabinou zůstaly „pouze" všechny běhy od 400 m nahoru. V konečném účtování po čtyřech kolech skončily Hranice třetí za vítězným, do první ligy postupujícím Havířovem a druhou Karvinou.

Asi nejvýrazněji o sobě dal vědět František Kunovský, který v „boltovském" stylu zvítězil v obou sprintech a na první pozici vytáhl i sprinterskou štafetu. Na obvyklou sprinterskou jedničku Jana Dostála tak zbyla kromě zlata ze štafety „jen" dvě druhá místa. Spolehlivý Pavel Kukla navzdory výronu v kotníku při hodu kladivem (tam skončil čtvrtý) vybojoval třetí místa v kouli a disku. Nejúspěšnějším sběračem bodů byl ale tentokrát dorostenec Pavel Gadas. Ten premiérově vyhrál dálku a přidal třetí místo na 100 m a čtvrté na 200 m. Oštěp vyhrál Jakub Vedra (k tomu pátý na 200 m), Jiří Šigut zde skončil třetí, Matyáš Řihák šestý (ten navíc šestý v disku a sedmý v kouli). Letošní leader družstva Zbyněk Čech dosáhl tentokrát na pomyslné stříbro v trojskoku a bronz ve výšce.

Zlato si odnesl za štafetu, kterou tradičně rozbíhal. Poslední ze čtveřice úspěšných sprinterů Svatopluk Uvízl se představil na překážkách (5. místo, osobák, ale stále spousta reserv), v trojskoku (třetí místo) a ve výšce (desáté místo). Pomyslná medaile se podařila ještě Zbyňku Šebestovi – třetí v kladivu.

Osobních rekordů dosáhli Petr Havránek (oboje překážky), David Rotrekl (chůze a překážky), Zdeněk Podjukl (steeple) a Jaromír Kuchař (koule, disk a oštěp). Masochistickou kombinaci steeple a dlouhé překážky hned po sobě si vyzkoušeli Tomáš Kalina a Václav Žabíček. Drobnějšími bodovými zisky přispěli Jaroslav Velčovský (koule), Luboš Urban (kladivo), Vladislav Kaspar (tyč) a Tomáš Černý (dálka). „Oddílový přebor" mílařů vyhrál Rostislav Kolář. Starší žáci Adam Orava a Vojtěch Podjukl opět předvedli, že patří k perspektivním členům družstva.

Družstvo žen se také v sobotu sešlo v poměrně slušném počtu. Z opor týmu chyběla pouze Klára Úlehlová, která si na posledních prázdninových závodech zlomila ruku na překážkách. I přes poměrně slušnou konkurenci hlavně v dlouhých bězích se jim dařilo dobře. V kole obsadily třetí místo a stejná pozice jim letos patří i v celkovém hodnocení. Tabulku sběratelek bodů letos stejně jako loni ovládla hostující Kristýna Hermannová, která ve všech čtyřech kolech zvítězila vždy ve všech třech disciplínách, ke kterým nastoupila (kladivo, disk, koule).

Johana Filipová byla dvakrát druhá (koule, disk), k tomu čtvrtá v kladivu. V této disciplíně se dařilo i Michaele Kasparové, která vybojovala stříbro, stejné místo obsadila i ve skoku o tyči. Petra Vašinová ovládla běh na 1500 m, druhé místo přidala z osmistovky. Talentovaná sprinterka Lucie Důjková obsadila druhé místo v běhu na 100 m a páté na dvojnásobné trati. Na stýplu se představily Iva Podjuklová (třetí) a Zdeňka Tvrdá (čtvrtá). Pěknými body pomohla i Michaela Hynčicová (čtvrtá na krátkých a pátá na dlouhých překážkách). Po dvou bodech za pátá místa vybojovaly Jitka Svobodová (100 m překážek), Lucie Tomečková (100 m) a Halka Doubravová (koule). (skA)