Marek Smékal v kategorii Cr-Top do posledních dvou závodů nastupoval ve vedoucí pozici se slibným náskokem na druhého jezdce. Prvenství nakonec v pohodě uhájil sobotním druhým místem. Na pořadí se nic neměnilo ani po nedělní finálové jízdě, ve které měl pád a dojel až na čtvrté příčce.

Horší postavení měl v kategorii Men 17+ Jan Křištof, který ztrácel na vedoucího jezdce jeden bod. Nakonec se Křištofovi podařilo vyhrát sobotní i nedělní finále. Celkové skóre bodů po osmi odjetých závodech bylo neuvěřitelných 292 bodů ku 291 bodům jeho soupeře z Prahy! Hranický jezdec se tak radoval z nejtěsnějšího triumfu ze všech dvanácti kategorií.

Další domácí borec Lukáš Pastorek si odnesl pohár za třetí místo v kategorii B-9. Celkově se v seriálu umístil osmnáctý. Mirek Guráš (Cr 30+) skončil v Hranicích jedenáctý. Finále si na domácí trati zajel i David Košárek (B 15/16) a dojel celkově devátý.

Pavel Machanec (Men 17+) si v nedělní finálové jízdě vyjel třetí místo, avšak do sobotního závodu jej nepustila doznívající viróza. Přišel tak o cenné body do celkového hodnocení, které mu mohly zajistit celkové páté místo a pohár za celosezonní snažení. Musel se spokojit s šestou pozicí.

Tobias Trunda (B 7) zajel 12. a 10. místo, celkově mu patřila 16. pozice. Jiří Smékal (B 11/12) dojel na 17. a 16. pozici a celkově bral místo čtrnácté. Šimon Guráš (B 9) vybojoval 21. a 23. místo, celkově skončil na 26. místě.

Do závodu bohužel nemohl zasáhnout další hranický jezdec Michal Křištof (Men 17+), který byl na studijním pobytu v Irsku, i přesto se díky skvělým výsledkům z předchozích závodů nakonec umístil na celkové třetí pozici v seriálu. Smolařem hranického oddílu se v posledních závodech stal Jan Košárek (Men 17+), jehož zlomená ruka stále nepouští do závěrečného dění na bikrosových drahách.

Závod Hranice Běhají v hranickém parku
Hranice budou o víkendu běhat. Hned na dvou akcích
Fotbalisté Všechovic (v modrém) proti Velkým Losinám
Všechovice si vyšláply na Velké Losiny a drží kontakt s čelem tabulky