Ten vloni ovládl divizi a v tuzemském poháru postoupil až do 5. kola, kde vyzval superligové Vítkovice. O víkendu celek úspěšně doma absolvoval 1. kolo Poháru Českého florbalu před startem sezony.

Obměněný tým ovládl skupinu P a pilně se chystá na první sezonu ve třetí nejvyšší soutěži. Ta Hranicím startuje 15. září a FBC nehodlá hrát druhé housle.

„Věřím svému týmu, někde v prostředku nebo vyšších patrech tabulky bychom se mohli pohybovat,“ přeje si Marek Hloch.

V poháru jste v pohodě postoupili, berete jej hlavně jako přípravu na národní ligu?
Minulý rok jsme v poháru byli nejlepší v Olomouckém kraji. Kdyby se to zopakovalo a zase bychom sem dovedli nějaký tým, jako byly Vítkovice, určitě bychom nebyli proti. Nicméně opravdu to bereme hlavně jako přípravu. Každý rok se do poháru hlásíme, abychom odehráli nějaké zápasy a mohli vyzkoušet kluky.

Postup byl pro vás obrovským úspěchem. Jak se obměnil kádr pro vyšší soutěž?
Euforie to byla samozřejmě veliká. Nikdo to asi nečekal. Samozřejmě, že nějaké změny v týmu proběhly. Odešel nám hlavně Honza Kolajta, který nás dva roky v divizi táhl. Přišli ale mladí kluci, třeba Jarda Šenkeřík nebo Ondra Borik. Jednáme ještě o jedné posile z Hradce Králové, nad tím ale ještě visí otazník. Kádr jsme prostě obměnili, jsme mladší a doufám, že to bude fungovat.

Je velký výkonnostní rozdíl mezi divizí a národní ligou?
Skok to určitě bude. Bude se hodně bránit, budou tam šikovnější kluci, každá naše chyba asi bude potrestána gólem. Právě na bránění jsme se během přípravy zaměřili a pořád v tom pokračujeme. Ale věřím svému týmu, někde v prostředku nebo vyšších patrech tabulky bychom se mohli pohybovat.

Co čekáte od kvalitnějších soupeřů?
Těch šancí na gól asi tolik nebude. Bude rozhodovat i každá přesilovka a detaily. Budou to hodně kvalitní zápasy. Ty mančafty všechny do detailu neznám. Ale samozřejmě jsme to minulý rok sledovali. Myslím si, že to bude vyrovnané. Asi se nějaký tým utrhne, ale osmička nebo desítka týmů by měla být vyrovnaná.

Cíle tedy budou vyšší než jen záchrana soutěže?
Já věřím, že play-off dáme. Je to náš cíl.

Už vloni jste do haly Naparia přitáhli fanoušky. Věříte v ještě větší podporu ve vyšší lize?
V to doufáme. Máme už pro diváky připravený nějaký program. Minulý rok jsme žádný neměli, fanoušci ale byli fantastičtí, jak se postoupilo. Detaily ještě promýšlíme.

Výsledky FBC Hranice v 1. kole poháru:

Hranice - SK K2 Prostějov 6:3

Hranice - Kozel Počenice 8:2

Hranice - Troubelice 17:3

Hranice - Honey Badgers F-M 11:2