Zatímco domácí celek byl při chuti po vítězství, které si přivezl z Jičína, hosté si chtěli spravit náladu po jednobrankové porážce v Plzni. Tu však utržili i v Hranicích.

První minuty duelu se pro domácí nevyvíjely příliš šťastně. Hranice musely od začátku dotahovat a navíc se zranil Brůna, jedna z opor Cementu.

V desáté minutě ale Valášek proměnil sedmičku a dostal tak svůj tým poprvé do vedení. Když se při stejném úkonu nemýlil ani o dvě minuty později, odskočili domácí na 6:4. Mírnou gólovou převahu si Cementáři udržovali až do 25. minuty, kdy hosté srovnali na 11:11.

TJ Cement Hranice – SKP Arc Impex Frýdek Místek 25:24 (14:13)

Oku dvou stovek přihlížejících diváků jistě zalahodila závěrečná akce první půle – Valášek poslal přihrávku do prostoru frýdeckého brankoviště a naskakující Hradil se pokusil míč ze vzduchu dopravit za gólmanova záda.

Stav se však již neměnil. Hradilovi se přihrávku nepodařilo zpracovat a nezopakoval tak krásnou akci, která mu po nahrávce Čadry vyšla o pár minut dříve.

Druhé dějství částečně kopírovalo události úvodní půle. Hranice opět zahájily hru s Martinem Fabiánem v brance a trenér Hegar často obměňoval sestavu na palubovce a do hry zapojil kompletní tým. Rozhodčí i nadále dodržovali přísný metr a dvouminutovými tresty rozhodně nešetřili.

Šest proti šesti se hrálo poprvé až od šesté minuty poločasu. V tu dobu domácí vedli už 17:14. Frýdek ale odpověděl tříbrankovou sérií a ve 39. minutě bylo srovnáno. Do hranické svatyně se tak vrátil Luděk Fabián, aby se, jako letos už po několikáté, stal hrdinou zápasu.

Cementáři se dostávali do šancí, které se jim však nedařilo proměňovat. Nepřesné střely buď končily na brankové konstrukci, nebo je pohodlně likvidoval frýdecký gólman. Hosté střeleckou impotenci Hranic využili a deset minut před závěrečnou sirénou tak na tabuli svítil stav 21:24.

V tu chvíli nastal Fabiánův čas. Hranický brankář přiváděl během poslední desetiminutovky Frýdek k šílenství a za svá záda nepustil jedinou střelu.

Naopak Cementáři trpělivě ukrajovali z náskoku a v 59. minutě bylo srovnáno. V infarktové koncovce vystihl Valášek přihrávku hostí a sám z trháku zařídil, že body zůstaly v Hranicích.

V posledních vteřinách se sice ještě frýdečtí dostali ke střele, ovšem Fabián byl opět na místě a celý tým se tak mohl s chutí pustit do vítězného pokřiku.

„Nezopakovali jsme dobrý výkon z předchozích utkání. V první půli to byl nedostatečný pohyb, ve druhém poločase jsme neproměnili spoustu střel, takže nejsem příliš spokojen. Bylo to vybojované vítězství, a i když z něj mám samozřejmě radost, Frýdek si za svůj výkon zasloužil minimálně bod,“ komentoval utkání Jan Hegar, trenér Cementu Hranice.

„Viděli jsme velice pohledné utkání. Líbí se mi, že po vyřazení z play-off se týmy nevzdávají a podávají bojovné výkony. Hru našeho týmu však hodně poznamenává absence Požárka. Z pivotu jsme za dvě utkání vstřelili pouze jediný gól,“ posteskl si Lubomír Kavka, kouč Frýdku-Místku.

K dalšímu utkání zajíždějí Cementáři v pátek 25. dubna do Plzně. Autobus odjíždí v 11 hodin.