Ze semifinálové konfrontace vzešli jako vítězové hráči Hranic, kteří na své palubovce dokázali přehrát pražského soupeře v poměru 29:25.

Domácí pozici favorita plnili už od úvodních minut.

„Za vítězstvím jsme šli od začátku až do samotného konce. Kromě malých výpadků jsme utkání měli pevně ve svých rukou," okomentoval vítězství Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice.

Hraničtí naskočili do střetnutí v kompletní síle i přesto, že některé opory postihla viróza.

Pražané se snažili domácí mužstvo přehrát, ale v klíčových momentech naráželi na výborně pracující defenzivu a v neposlední řadě také na velmi dobře chytajícího brankáře Josefa Kučerku.

Hraničtí na palubovce potvrdili, že měli soupeřovu hru přečtenou. Úspěch slavila také příprava, kterou tým pod vedením svého realizačního týmu během předchozích dnů absolvoval.

„Dá se říct, že nás Dukla ničím nepřekvapila. Hrála přesně to, co jsme očekávali," pokračoval hranický kouč Hrabal.

Hosté nedali příliš prostoru domácímu kanonýrovi Miroslavu Rachačovi, který se v utkání příliš neprosadil. Jeho post zastoupil Marek Tůma a i s nachlazením laborující reprezentant Martin Stržínek, kteří byli spolu s gólmanem Josefem Kučerkou ústředními postavami nejen svého týmu, ale také zápasu.

„Sice jsme neproměnili nějaké ty šance, ale celkově si myslím, že se nám dařila i ta ofenziva. Řekli jsme, si co chceme hrát. Celkově jsme tento zápas brali jako generálku na ten sobotní extraligový v Lovosicích," zmínil Hrabal.

Právě do Lovosic zajíždějí Hraničtí k prvnímu utkání jarní části Tipgames extraligy.

„Čeká nás těžký soupeř, ale chceme samozřejmě bodovat. Naším jediným cílem je udržet se v první šestce," prozradil závěrem lodivod hranického týmu Libor Hrabal.

TJ CEMENT HRANICE – HC DUKLA PRAHA 29:25 (17:11)

Nejvíce branek: Galus 9/4, Stržínek 5, Tůma a Šíra po 4 – Kotrč 7/2, Mráz 5/2, Krupa 3. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 4/4 – 5/4. Vyloučení: 3:5. Diváci: 150.