Trenér hranických házenkářů Libor Hrabal přiznal, že Hrstkova akce byla klíčová pro další průběh utkání. „Hráli jsme vyrovnaný zápas. Již dříve jsem říkal, že kdo uteče a bude mít náskok, tak to dotáhne do konce. Což se taky stalo," prozradil na začátek lodivod TJ Cement.

Hranice v prvním poločase hostující mančaft trápily a dostaly se několikrát do vedení. Největší rozdíl zařídil ve 14. minutě Josef Diviš. Cementář v pádu zakončil rychlou akci a zajistil svému týmu čtyřbrankový náskok na 8:4.

Valachům se podařilo vyrovnat těsně před odchodem do šaten, přesto celek lodivoda Libora Hrabala ještě v poslední minutě vymetl šibenici zuberské kasy.

Po změně stran domácí vedli o jediný gól, hosté však nenechali nic náhodě a během pár okamžiků se dostali do vedení. Hranice se potom začaly přetahovat a až do rozhodující 52. minuty hrály se Zubřany hon kočky s myší.

Valaši sice odskočili do dvoubrankového trháku, ale Cementáři se rozhodli bojovat do konce a nic nevzdat. Jejich píle jim přinesla kýžené ovoce, když půlminutu před koncem snížili na konečných 23:24.

Kouč Libor Hrabal si myslí, že zápas rozhodly maličkosti. „Začátek utkání jsme zvládli dobře. Dostali jsme se do vedení. Pak jsme měli pětiminutovku, kdy jsme se nemohli prosadit a dát góly, čehož Zubří využilo a dotáhlo se na nás. Ve druhém poločase jsme neproměnili sedmičku spolu s několika šancemi a soupeř se dostal do vedení," konstatoval trenér Hranic.

Po ztrátě na Dukle, odkud Hrabalovi svěřenci odjížděli s debaklem 45:23, je prohra se Zubřím druhou v řadě. Přesto rozdíl jednoho gólu není tak katastrofální.

Tým v kase konečně podržel navrátivší se Josef Kučerka. Opora hranické házené pochytala řadu šancí a střel soupeře, díky Kučerkovi se i domácí obrana cítila jistěji. „Bohužel to úplně nevyšlo," posteskl si Libor Hrabal.

Hranice si moc dlouho neodpočinou. Již ve středu totiž tým ze střední Moravy vyráží k souboji s loňským mistrem z Plzně. Cementáři proti němu naposledy uspěli na jaře, když Západočechy porazili doma 26:25, opačnou bilanci mají na plzeňské palubovce.

Loni v play-off prohráli s Talentem 34:21 a 33:21. Trenér Libor Hrabal vidí zápas v Plzni realisticky. „Musíme bojovat a nesmíme se nechat odpravit jako na Dukle. Musíme se snažit hrát především dobře takticky," uzavřel kouč Cementu.

TJ Cement Hranice – HC ROBE Zubří 23:24 (11:10)
Nejvíce branek: Magrla 4, Horut 3 – Hrstka 6, Zahradníček 5, Šlachta 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 2:5. Vyloučení: 1:0. Diváci: 390.

Autor: Lubomír Budný