„Základní myšlenka akce je výborná a v dnešní době, kdy přibývá dětí, které nechtějí soutěžit, nabývá ještě více na významu,“ podotýká Marek Haša z pořádající ZŠ a MŠ Struhlovsko v Hranicích.

Garantem zápolení tohoto okresního kola byla bronzová olympijská medailistka Šárka Kašpárková. „Šárka je hvězda bez hvězdných manýrů. Neodmítne podpis, společné selfie, poskytne radu. Dokáže s dětmi mluvit i je vyslechnout,“ chválil Marek Haša bývalou atletku i současnou basketbalistku.

Pod jejím dohledem soutěžili žáci v pěti disciplínách – hodu medicinbalem, trojskoku, klikování, skoku přes švihadlo, na závěr si pak děti mohly vybrat mezi během na 1000 metrů a driblováním.

Vůbec nejvíce bodů posbíralo družstvo ZŠ Přerov, Za mlýnem díky skvělým sportovním výkonům Mikuláše Krejčíře, Natálie Rodekové a dalších.

Ani Hraničané ale nebudou na domácím krajském kole chybět. Ze druhého místa totiž postoupila ZŠ Hranice, Tř. 1. máje. Třetí místo obsadili žáci ZŠ Hranice, Struhlovsko, čtvrtá příčka patří přerovské ZŠ U Tenisu.

Do krajského kola, které se uskuteční 28. května, kromě dvou základních škol postupuje také šest nejúspěšnějších jednotlivců z každého ročníku (2004 – 2009). Také na ně se tedy už těší pořadatelé na atletickém stadionu SK Hranice.

„Sama Šárka Kašpárková trvá na tom, aby i krajská kola soutěže probíhala v Hranicích, je tedy s prostředím a lidmi spokojená. Zde je potřeba zmínit Armádu České republiky, která s krajským kolem organizačně pomáhá, a kolegu Pořízka, který spolupráci se Šárkou Kašpárkovou zahájil,“ uzavřel Marek Haša.

CÍL PROJEKTU

Letos se koná jubilejní desátý ročník Odznaku všestrannosti, který založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle.

Hlavním cílem soutěže je všestranný sportovní rozvoj dětí, ať už sportují pravidelně, ale mohou být zaměřené jednostranně, nebo dětí, které nesportují vůbec.

Odznak všestrannosti je již čtvrtým rokem součástí Sazka Olympijského víceboje, společného projektu Sazky a Českého olympijského výboru.