„Že jsme prohráli u mistra, tak za to se opravdu stydět nemusíme. Za co se však stydět musíme byl náš výkon, který nebyl odpovídající. Opět jsme nepředvedli to, co umíme. V útočné fázi se trápíme už třetí zápas," zmínil Libor Hrabal, trenér Cementu.

Lodivod hostů viděl příčiny budoucího neúspěchu už v prvním poločase, který jeho družina prohrála v poměru 13:9.

„Do nějaké dvaadvacáté minuty jsme se drželi. Bohužel samotný konec prvního poločasu nám utekl. Jičín se při čtyřgólové výhodě dostal do pohody a už to prostě jelo," pokračoval Hrabal.

Hraničtí se už nedokázali dostat zpět do hry. Pomyslný prapor držel Stržínek, autor sedmi gólů, avšak v celkovém měřítku to bylo málo.

Skóre pozvolna narůstalo.

„V závěru jsme manko stáhli alespoň na pět gólů. Celkově si myslím, že jsme proti Jičínu neměli šanci. Sice v obraně jsme hráli poměrně dobře, ale přechodová fáze dobrá nebyla a navíc úspěšnost naší střelby okolo třiačtyřiceti procent byla opravdu špatná," zhodnotil počínání svých svěřenců lodivod Hranic.

Cementáři po porážce klesli na čtvrtou příčku průběžné tabulky, nicméně stále zůstávají ve hře o zbylé medailové posty.

„Musíme se koncentrovat v tréninku na útočnou fázi, kde máme poslední dobou problémy. Naší povinností je získat doma proti Lovosicím dva body a uchovat si tak naději na medailovou příčku," dodal kouč Hrabal.

Tipgames extraliga

Nadstavba, skupina o titul – 8. kolo

HBC Ronal Jičín – TJ Cement Hranice 25:20 (13:9)

Nejvíce branek: Vocásek 7, T. Babák 5, Král 5/2 – Stržínek 7, Dolák 3, Čadra a Hegar po 2. Rozhodčí: Skružný, Kavulič. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/1. Vyloučení: 6:3. Diváků: 1160.

Hranice: Kučerka 1, Fabián – P. Magrla 1/1, Stržínek 7, Rachač, Brož 1, Čadra 2, Herda 2, Bajgar, J. Samiec 1, Tůma 1, Galus, Šíra 1, Dolák 3. Trenér: Libor Hrabal.