„Jarda Zemánek dostal hned do desáté minuty dva dvouminutové tresty, a my si mysleli, že se nám rozpadne defenzíva. Naštěstí jsme se sjednotili a zůstali na pozici, jakou jsme chtěli," prozradil na úvod lodivod Hrabal.

Posledních osm minut prvního poločasu však cementářská skvadra trochu polevila a Brno dostalo několik šancí, které úspěšně proměnilo. Jihomoravané vycítili příležitost, protože středomoravská obrana chvíli uprostřed nefungovala na sto procent a hosté se tudíž dotáhli na dvě branky, když domácí nechali jít soupeře do protiútoku.

Ve druhém dějství pak Hranice měly navrch. Brněnští se sice párkrát prokousali hranickou obranou a stáhli rychlými údery na moment skóre na svoji stranu, přesto zafungoval pozitivní duch středomoravské defenzivy. Zásluhu na tom měla i nová posila v podobě Petra Pomahače z MHK Karviná. „Ukázal, že v obraně bude velice platný. Se Zemánkem tvořili dobrou zeď. Ujasnili jsme si, že nechceme chodit ven a musíme zůstat při sobě," pochvaloval si nováčka v dresu Cementu Libor Hrabal. Trenér Hranických přiznal, že týmu hra docela šlapala. Obdržených jedenadvacet gólů při spojkách, jakými Jihomoravané disponují, považoval za férový výsledek.

Proti domácím nastoupil navíc Viktor Hastík, který ještě v minulé sezóně oblékal cementářský dres a patřil ke stálicím středomoravského celku. Dle tvrzení nynějšího soupeře však nepředvedl maximální výkon. Hostující trenér jej totiž často střídal a svěřencům Libora Hrabala se svého bývalého spoluhráče podařilo dostat pod kontrolu. „Nebyl určitě hlavním tahounem, kterého by Brno mělo mít," hodnotil Hastíkův výkon kouč TJ Cement Hranice.

V příštím kole čeká na Hraničany první výjezd, v jehož rámci nastoupí na palubovku nedaleké Kopřivnice. Severomoravský celek porazil Cement naposledy na domácí půdě a derby bude velmi napjaté. „Jejich víkendový výsledek z Plzně, kde těsně prohráli s mistrem 25:22, nám ukazuje prst nahoru. Určitě se nejedná o příjemného soupeře. Hraje za ně spousta mladých kluků a očekáváme rychlou hru," predikoval Libor Hrabal.

Hranice trápily do prvního kola především zranění. V další části jistě nenaskočí Michal Jindrák, který si na turnaji v Novém Veselí během přípravy zlomil zápěstní kůstku. Doba jeho neúčasti se počítá na pět až šest týdnů. Na druhou stranu proti Brnu se již postavil Filip Hardt spolu s Tomášem Mičkalem Posledně jmenovaný nicméně nebyl zcela fit, avšak lépe proměňoval šance na levém křídle než Tomáš Samiecem. „Dáme mu teď trochu klid a doufáme, že na zápas v Kopřivnici bude fit," uzavřel Libor Hrabal.

TJ Cement Hranice – SKKP Handball Brno 25:21 (13:10)

Nejvíce branek: Horut 9/4, Čadra 5, Magrla 4, Tůma 4 – Hastík 6/2, Hubáček 5, Koubek 4. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/2. Vyloučení: 4:3. Diváci: 225.

LUBOMÍR BUDNÝ