Hranicím chyběla letos nejvíce bodující závodnice základní části Adéla Dostálová nebo výborná vytrvalkyně Zuzana Kročová, na postup tedy Sportovní klub nemohl pomýšlet. I tak byla hranická děvčata vidět.

Výbornou formu z posledních závodů potvrdila Adéla Zdražilová. Letos poprvé venku si zaběhla osmistovku a nebýt toho, že si v závěru nevšimla dotírající šternberské závodnice, mohl to být plný počet 11 bodů za vítězství, takto se musela spokojit s 9 body za druhé místo.

Chuť si spravila v následném závodě na 400 m překážek, který vyhrála. Pár minut po překážkách navíc doběhla druhá na dvoustovce a s 29 individuálními body se stala nejvíce bodující závodnicí nejen hranickou, ale i celkově mezi všemi 138 závodnicemi.

Jedenácti individuálními body přispěla družstvu Klára Úlehlová, která doběhla čtvrtá na dlouhých překážkách a sedmá na krátkých.

Výborně v úmorném horku zaběhla závod na 5000 m Iva Podjuklová, když finišovala třetí, na patnáctistovce doběhla desátá. Její dcera Kristýna doběhla na této trati osmá.

Stejné místo obsadila i Veronika Svobodová na osmistovce. Julie Číhalová obsadila deváté místo v dálce. Bez bodu bohužel zůstaly Zuzana Slobodová, která doběhla dvanáctá na osmistovce, a Tereza Zápotocká, která si odbyla premiéru v oštěpu (15. místo).

V závěru předvedly hranické závodnice, že štafety opravdu umějí. Nejprve obsadily třetí místo na krátké štafetě (složení Julie Číhalová, Adéla Zdražilová, Veronika Svobodová a Klára Úlehlová).

Pár minut na to se téměř ta samá sestava (pouze Číhalovou vystřídala Kristýna Podjuklová) postavila na start štafety na 4 x 400 m a bylo z toho vítězství a plný počet bodů.

Hranická sestava za sebou po sečtení bodů nechala Šternberk a Jihlavu. Relativně „na dostřel“ bylo šesté místo, jelikož Kopřivnice a Hodonín měly náskok pouhých tří bodů.

Hranické ženy tak ukončili účinkování v letošním ročníku ligových soutěží s pocitem, že jsou konkurenceschopné i větším oddílům. Letošní ročník navíc absolvovaly zcela bez hostujících závodnic, o to je to cennější. (red)