Stalo se již tradicí, že slavnostní podvečer zpestří účast výrazné osobnosti českého sportu. Letos do Hranic dorazí několikanásobný mistr světa a Evropy ve freestyle footbagu Honza Weber.

„Je to výjimečná osobnost. Jde navíc o sport, který jsme v Hranicích nikdy neměli,“ prozradil autor scénáře předávání cen Pavel Nepala.

Toho byli diváci zvyklí vídat přímo za moderátorským pultem. Letošní vyhlášení ankety tedy bude už minimálně z tohoto důvodu výjimečný.

„Mám představu, že by to měly uvádět mladší ročníky. Já to dělal sedm let, takže jsem svou práci odvedl. Teď by měla nastoupit další generace,“ řekl s úsměvem Pavel Nepala.

Kadet Judo Železo Hranice Martin Bezděk vybojoval bronz na Evropském poháru v Berlíně. Zároveň se kvalifikoval na ME
Parádní bronz z Berlína! Hranický judista Bezděk se nominoval na ME

Jedna osobnost za druhou

Také díky jeho iniciativě se vždy podařilo do Hranic přivést vzácného hosta napříč nejzajímavějšími sportovními odvětvími. Vloni Petr Lacina, dříve jeden z nejlepších pilotů slavné série Red Bull Air Race Martin Šonka, ale také třeba Dana Zátopková, Ivo Viktor či Jaroslav Sakala.

„Jde o to, aby to byla osobnost, která je příkladem pro mládež. Vloni to byl vysokoškolák Petr Lacina, teď přijede Honza Weber, to je inženýr,“ zmínil Pavel Nepala.

Hlavním účelem akce je tradičně nechat vyniknout hlavně talentované hranické sportovní naděje.

„Pořád je v popředí mládí. Nastoupí tam ti nejmenší, pro ně je to zážitek, když jsou na pódiu. Ocení se i práce seniorů. Vždy se mi na té anketě líbilo, že je to přehlídka několika sportovních generací v Hranicích. Nedává se tomu komerční ráz,“ cení si Pavel Nepala.

Slavnostní vyhlášení prestižní ankety se uskuteční v úterý od 17 hodin ve dvoraně hranického zámku. Moderátory akce budou Vanda Rajnochová a David Král. Podvečer zpestří svým vystoupením Honza Weber, ale také kytarista a zpěvák Radim Černý.

Start závodu Hranické dvacítky a desítky
Náhradní trasu Hranické dvacítky zvládli nejlépe Hének a Pastorová