Mezi muži se bojovalo o pouhé jedno postupové místo. Hranické ambice nebyly postupové – o kvalitě soupeřů z jihu a zejména o odhodlání VSK Univerzity Brno vybojovat první ligu soupeři věděli. Po vypuštění Vítkovic B, jejichž A-tým spadl z extraligy a béčko tak ztratilo důvod o první ligu bojovat, si SK Hranice, z.s. přál skončit do třetího místa. Ostudu sice neudělali, k nadšení ale chyběly 2 body, o které je na čtvrtý flek odsunul Atletický klub Olomouc.

Bodově z Hranických vyčníval skvělý Tomáš Grulich. Závodí už na mezinárodní úrovni a je to znát - byl druhý v kouli, třetí v kladivu, čtvrtý v disku. Michal Špilháček opět vyhrál kladivo. Oba jsou věkem teprve dorostenci.

Vyzvednout je třeba výjimečný výkon Rostislava Koláře, který opanoval závod na 5 km chůze, o více než 2 minuty zlepšil vlastní oddílový rekord, potvrdil svou příslušnost k republikové chodecké špičce a zařadil se na deváté místo letošních republikových tabulek v této disciplíně. Na 10 km je průběžně třetí (dráha), resp. devátý (silnice), na 20 km sedmý.

Fotbalisté Všechovic (v modrém) doma porazili Jeseník 3:1.
Všechovice přehrály Jeseník a posunuly se na třetí místo



Se svými výkony mohou být spokojeni Adam Orava (zejména výška) a Tomáš Vašíček (osobní rekord na 100 m). Obdivuhodný výkon předvedl Petr Havránek, který nastoupil do pěti disciplín (5 km chůze - druhé místo, 110 m překážek, 400 m překážek, 4x100 m, 4x400 m) a přežil. Ocenit je třeba obětavost Petra Skřivánka, i když se mu v bězích na 400, 800, 1500 a 4x400 m nedařilo, jak by si představoval.

Hranické družstvo žen také nenastoupilo v nejsilnější sestavě. Chyběly především dvě hostující vrhačky Grómanová a Brzyszkowská, které byly tou dobou na vítězném Mezistátním utkání žáků v Maďarsku. Zbylý devítičlenný tým se činil, co mohl. V soutěži žen se bojovalo o dvě postupová místa. Závod suverénně ovládl AK Olymp Brno B, do I. ligy jej doprovodí AC Moravská Slavia Brno. Hranická děvčata skončila pátá.

Golfisté Radíkova skončili na třetím místě v Moravské lize.
GC Radíkov potvrdil ligovou formu a uspořádal rekordně obsazený turnaj



Nejvíce bodů pro družstvo vybojovala obětavá Adéla Zdražilová. Klobouk dolů, před touto atletkou, jelikož den před baráží závodila (hostovala za SSK Vítkovice) ve finále mstrovství republiky družstev juniorek v náročné kombinaci 400 m, 400 m překážek a 4x400 m, zde skončily vítkovické juniorky smolně o půl bodu čtvrté. V Hranicích si pak Zdražilová doskákala pro sedmé místo a osobní rekord v dálce a doběhla druhá na 400 m překážek.

Třetí místo v tyči vybojovala Michaela Kasparová. Čtvrté místo v oštěpu a šesté v kouli si za své výkony vysloužila Lucie Králová. Pátá na osmistovce doběhla Adéla Dostálová. Stejnou příčku vybojovala v závodě na 400 m překážek Klára Úlehlová, na krátkých překážkách byla osmá. Michaela Hynčicová finišovala na krátkých překážkách šestá. Pro osobní rekord a sedmé místo si na patnáctistovce doběhla Kristýna Podjuklová. Stejnou pozici a rovněž osobní rekord (zároveň i oddílový) vybojovala Zuzana Kročová v závodě na 5000 m.

Fotbalisté TJ Sokol Ústí (v červeném). Ilustrační foto
Zase jen bod. Ústí mělo Bruntál na lopatě, uškodila mu červená karta



Radost si děvčata udělala v závěrečné štafetě na 4x400m, kterou suverénně opanovala. Kvartet ve složení Adéla Dostálová, Veronika Svobodová, Klára Úlehlová a Adéla Zdražilová navíc o čtyři vteřiny pokořil 18 let starý oddílový rekord. Trochu kuriozita je, že i v té původní sestavě v roce 2000 byla Klára Úlehlová nejstarší.