Nejlépe si opět vedli jezdci ve starších kategoriích. Mirek Guráš si v kategorii Cruiser 30+ vyjel v sobotu sedmé místo, které v neděli doplnil svým prvním pódiovým výsledkem, a to třetím místem. Celkově se v seriálu MBL po odjetých jedenácti závodech umístil na pěkném šestém místě.

V kategorii B-15/16 si Marek Smékal vyjel třetí a druhé místo a celkově se tak stal vicemistrem Moravy. Ve stejné kategorii si David Košárek vyšlapal páté a čtvrté místo a celkově bral pětku.

ČTYŘI HRANIČTÍ V ELITNÍ PĚTCE 17+!

Nejzajímavější a nejobsazenější kategorií z pohledu Hranic byla prestižní kategorie 17+. V té se v letošní sezoně představili hned čtyři hraničtí jezdci. Pavel Machanec se umístil na šestém a osmém místě, Jan Košárek bral dvakrát místo čtvrté, Michal Křištof si v sobotu vyjel skvělé třetí místo, které doplnil nedělní sedmičkou. Jan Křištof se zapojil do nedělního závodu, v němž si vyjel pátou příčku.

O to zajímavější a cennější však bylo celkové vyhlášení v této kategorii, když se všichni Hraničtí vešli do první vyhlašované pětky. Michal si vyskočil na stříbrný stupínek a bral stejně jako Marek titul vicemistra Moravy. Jan Košárek byl třetí před Janem Křištofem a pátým Pavlem Machancem, takže se to na stupních vítězů modralo hranickými dresy.

Z mladších jezdců se nejlépe vedlo Lukáši Pastorkovi (B-9/10), který si vyjel deváté a čtrnácté místo a celkově bral desítku. Jirka Smékal (B-11/12) se umístil na třináctém a jedenáctém místě a stejné umístění mu patří i celkově. Nejmladší z hranických jezdců Tobias Trunda (B 7/8) si v neděli vyjel patnácté místo a celkově se ve své první závodní sezoně umístil na 21. příčce.

Nyní čeká závodníky lehký odpočinek, během nějž vyhodnotí ty nejlepší jezdce. Od listopadu začnou se zimní přípravou na příští rok.

„Hranický oddíl BMX by chtěl poděkovat svým příznivcům a všem, kteří se materiálně nebo finančně podíleli na letošní úspěšné sezoně a podpořili i dva domácí závody,“ uvedl závěrem Pavel Křištof z BMX Hranice.