Víkendový turnaj probíhal v sobotu i v neděli dle věkových kategorií. V neděli se turnaje zúčastnilo pět judistů JC Železo Hranice v kategorii dorostenců a juniorů.

Tento turnaj skončil pro hranické judisty velmi úspěšně a odvezli si z něj čtyři medaile.

V kategorii dorostenců se jako první představil Tomáš Beran ve váze do 55 kg, který svou formou navázal na suverénní vítězství z rakouského Vöcklabrucku a své zápasy ukončil vždy před časovým limitem rychlým ipponem hned na začátku.

Před semifinále v boji na zemi upáčil svého soupeře, bohužel však nešťastně zakázaným způsobem, a byl v tomto zápase vyloučen.

V opravných zápasech již nekompromisně prošel do boje o bronz, kde během několika vteřin zvítězil a získal třetí místo.

Dalším úspěšným závodníkem v kategorii dorostenců byl David Šatánek ve váze do 50 kg. Šatánek se ve velmi silné konkurenci svými skvělými výkony postupně probojoval až do finále, kde narazil na svého dlouhodobého rivala z Liberce. Na rozdíl od posledního turnaje Českého poháru v Ostravě sváděl Šatánek vyrovnaný výkon a ke konci zápasu dokonce převyšoval svého soupeře.

Po vyrovnaném boji muselo dojít na prodloužení, kde Šatánek prohrál nejtěsnějším množným rozdílem a získal tak stříbrnou pozici.

Šimon Skurka nastoupil jako třetí závodník Železa v kategorii dorostenců ve váze do 81 kg, kde získal velmi obtížný los a v úvodním kole prohrál se soupeřem, který sice následně obsadil bronzovou pozici, ale Šimona bohužel do opravných bojů nevytáhl.

Ve věkové kategorii juniorů se JC Železo Hranice stalo nejúspěšnějším týmem na turnaji, když oba závodníci předvedli stoprocentní výkony a získali dvě cenné zlaté medaile.

Robert Trojnar ve váhové kategorii do 73 kg předvedl skvělou formou a v pěti zápasech vždy suverénně zvítězil ipponem před časovým limitem a obsadil tak první místo.

Druhým zlatým juniorským medailistou se stal Dominik Olšák ve váhové kategorii do 81 kg.

Ve svých zápasech Olšák předváděl také bezchybné výkony a všechny své soupeře s přehledem porazil vždy před časovým limitem.

Na své úspěchy budou hraničtí judisté navazovat v dalším kole Českého poháru koncem dubna v Jičíně.

Ladislav Adámek