Z hranických jezdců se do Pardubic vydala čtveřice ve složení Jan Frankovič, Noel Vaughn a Michal a Jan Křištofovi. Honzík s Noelem si měřili síly s dalšími 42 jezdci v kategorii B-9/10, kde se po základních jízdách oběma podařilo postoupit do čtvrtfinále. V tom se umístili těsně za postupovou čtveřicí, když Honzík dojel 5. a Noel 6. Celkově se tak umístili na 20. a 26. místě. V kategorii B-15/16 se představil Michal Křištof, kterému tento závod nevyšel zrovna podle představ.

Po základních jízdách sice postoupil do semifinále, v tom však dojel až na 6. místě a probojoval se pouze do finále B. V tomto finále mu vyšel skvěle start, avšak vycvaklá nášlapa na jedné z překážek nakonec znamenala 3. místo a celkově se tak umístil na 11. místě. Čest hranických jezdců tak zachraňoval Jan Křištof v kategorii Men17+, který od loňského roku plní rovněž funkci trenéra oddílu.

Z tohoto důvodu již nemá tolik času na vlastní přípravu, což ovšem v tomto závodě nedal znát a po třech vyhraných rozjížďkách postoupil do finále. V tom se mu podařilo odstartovat na první pozici, kterou udržel po celou dráhu až do cíle a mohl tak převzít letošní první pohár pro hranický oddíl. (bmx)