„Nádherné počasí slibuje závody s letní atmosférou a oblečením krátkej-krátkej, to je už dost pádný důvod naposledy se hecnout a zazávodit si,“ zve milovníky horských kol ředitel závodu Aleš Procházka.

Pořadatelé připravili okruh v opuštěné krajině severního Hranicka. „Až na několik pasáží v blízkosti zříceniny Drahotuš a údolí Peklo je trasa technicky nenáročná, kterou zvládne běžný amatérský cyklista. Hodně oblíbený je dvojnásobný přejezd pódia a cyklokrosová motanice těsně před cílem závodu,“ dodává Aleš Procházka.

Hlavní závod startuje ve 12 hodin ze sportovního areálu v Jezernici a vítěz je zde očekáván po 50 km a 1030 nastoupaných výškových metrech asi v 13.50.

Pořadatelé nezapomínají na děti a mládež, Dětský maraton na 18 km a Dětský maratónek na 10 km mají téměř 100 přihlášek, také děti čekají divácky vděčné souboje o umístění na přírodním valu tribuny fotbalového hřiště.

Start dětských závodů je ve 12.05 a ve 12.10, pro zajištění bezpečného průjezdu bude v Jezernici krátkodobá uzavírka silničního provozu.

Přihlásit se lze ještě v den závodu od 9 do 11 hodin, počet účastníků není omezen.