Robertovi přiřknul los v prvním kole nepříjemného soupeře z Belgie, ale tuto překážku zvládl a po třech minutách ukončil zápas před časovým limitem a připsal si tak ve své sportovní kariéře první vítězný zápas na vrcholném turnaji. Nabuzen šel ve druhém kole na soupeře ze Srbska a bojoval jako lev. Zápas byl vyrovnaný a rozhodovaly maličkosti, rozhodčí dvakrát trestali za pasivitu Roberta a jednou Srba. I přes závěrečný drtivý tlak českého závodníka, rozhodčí Srba netrestali a Robert prohrál nejtěsnějším rozdílem. I přes prohru je postup hranického borce mezi evropskou elitu obrovským úspěchem. Oddíl JC Železo Hranice měl na vrcholném turnaji již čtvrtý rok za sebou svého zástupce, což nedokázal žádný jiný oddíl v České republice.

O víkendu 23. a 24. června proběhl v Praze turnaj série Evropského poháru, kterého se účastnilo celkem 370 závodníků z 37 států celého světa, neboť se jednalo o poslední zkoušku před olympijským turnajem. Do nominace národního trenéra se díky výborným výsledkům probojovali i tři zástupci Železa: Lubomír Holčák, Jakub Jurka a Adam Jestřebský. Pro Holčáka skončil turnaj dříve, než začal, při přípravném kempu ho zranil reprezentační kolega z Prahy. Svou premiéru na takovém turnaji prožil věkem ještě dorostenec Jakub Jurka, který ve váze do 66 kg v konkurenci 45 závodníků vypadl ve druhém kole, kde jej vyřadil borec z Izraele. O poznání lépe se vedlo Adamovi Jestřebskému, který v konkurenci 41 závodníků postoupil mezi 16 nejlepších, kde v boji o osmičku podlehl Nizozemci, celé utkání vedl a obrovskou chybou v závěru se připravil o lepší umístění.

„Nominace tří závodníků z Hranic mezi evropskou elitu, aby reprezentovali ČR mezi seniory, je obrovský úspěch pro oddíl. Výkon borců pak odpovídá jejich zkušenostem v soubojích s těmi nejlepšími. Příslibem je výkon Adama Jestřebského, ale tento talentovaný závodník musí dostat více prostoru v turnajovém vytížení," hodnotil Marek Nádvorník. (red)