Skvěle si turnaj rozjel starší žák Filip Otevřel, který ukončil všech svých pět zápasů před časovým limitem a zaslouženě bral zlato ve váze do 60 kg. Ve váze do 66 kg se starší žák Jan Tománek s přehledem probojoval do finále své váhy. „Zde bohužel ve svém výroku rozhodčí chyboval, za což se dodatečně omluvil, a Honzu tak připravil o zlatou medaili. Takže stříbrná placka byla jen slabou náplastí za předvedené výkony,“ uvedla Olga Chytrá z Energy Teamu.

Druhé stříbro pro úspěšnou hranickou výpravu zajistila starší žákyně Kristýna Pokorná ve váze do 40 kg. Zcela bezchybně se probojovala do finále, kde nestačila na houževnatou soupeřku z Polska.

Mladší žák Filip Caletka bojoval ve váze do 34 kg společně s dalšími 68 judisty. Po parádních výkonech se dostal do semifinále, kde ve velmi vyrovnaném zápase podlehl v prodloužení v posledních dvou sekundách. V zápase o bronz nepředvedl přesvědčivý výkon, podlehl a domů dovezl páté místo.

Poslední bodovanou pozici zajistila starší žákyně Barbora Kulhánková ve váze do 48 kg. Tři výhry jí zajistily slušné sedmé místo, když podlehla pouze polským závodnicím. Ostatní borci si připsali několik výher i proher, ale do bojů o medaile nepromluvili.

V neděli přijelo do Ostravy 585 závodníků v kategorii dorostu a seniorů do 23 let. Barvy hranického klubu hájilo osm judistů. Svou druhou stříbrnou medaili, tentokrát ve starší věkové kategorii a vyšší hmotnosti, vybojovala Kristýna Pokorná, když dokázala čtyřikrát zvítězit a jednou prohrát. (red)