Čtrnáct judistů a judistek se zúčastnilo turnaje v Tvrdonicích, za účasti dvou stovek soutěžících se jim dařilo na výbornou. První místa vybojovali benjamínci Erik Vybíral a Vendula Kováčová, mladší žák Martin Bezděk a dorostenec David Šatánek. Druhá místa mají benjamínci Hana Hadašová, Lukáš Kučera, Martin Kučera, Tomáš Hynčica, Roman Hynčica, Jakub Budínský a mladší žačka Klára Konečná. Třetí místa obsadili mladší žák Tomáš Čechák a dorostenec Daniel Čechák. Souboj o bronz nezvládl Roman Chytrý a skončil pátý.

Na mezinárodní turnaj do Pezinku odcestovalo šest judistů. V konkurenci čtyř stovek soutěžících z deseti států dovezli naši svěřenci čtyři medaile. O jediné zlato se postaral mladší žák Patrik Vašina, který ve finále rychle smetl závodníka Ukrajiny. Druhé místo si vypral benjamínek Jakub Rác. Třetí místa mají benjamínci Roman Čech a Ondra Vašina, když je jedno zaváhání odsunulo do opravných bojů. Souboj o bronz prohrál Lukáš Koláček a skončil pátý. Dvě vítězství a dvě prohry má na kontě Ondra Rác, výsledkem jeho snažení je zisk sedmého místa.

O velikonočních prázdninách se téměř čtyřicet judistů Femaxu Engineering bude připravovat na třídenním Judo kempu v Lipníku nad Bečvou na třetí závod Českého poháru, který se bude konat v dubnu v Chumutově. (oli)