Konkurence se zde sešla opravdu kvalitní. V sobotní části se na tatami představilo několik stovek soutěžících ze šesti zemí a organizátoři svoji roli naneštěstí nezvládli. Soutěž se neúměrně natahovala, starší žactvo začínalo soutěžit v 19 hodin, i když vážení probíhalo od 9 hodin. Na svůj první zápas tedy ti „nejšťastnější" čekali více než 10 hodin a nakonec muselo dojít i k místní úpravě pravidel, aby se nesoutěžilo až do půlnoci.

Náročné podmínky jakoby motivovaly trojici účastníků KJUS Hranice k vynikajícím výsledkům. Všichni se probojovali do finále svých hmotnostních kategorií a v jednom případě si nakonec domů odváželi i zlatou medaili. O ni se postarala benjamínka Vendula Kratochvílová (27 kg), která si s přehledem poradila se svou soupeřkou z Maďarska. Největším překvapením dne byly výkony mladšího žáka Jakuba Jiříčka (55 kg), který konečně na turnaji prodal své tréninkové snažení. Postupně všechny zápasy ukončil před časovým limitem a zaslouženě postoupil do finále, kde již ale na Slováka nestačil a domů si odvážel velmi cenné stříbro.

Starší žákyně Petra Zlámalová se na tatami dostala až pozdě večer, přesto si při svém prvním startu v hmotnostní kategorii do 52 kg vedla velmi dobře. Nejprve postoupila ze skupiny z druhého místa, aby si posléze vítězstvím v semifinále zajistila finálovou účast. Zde opět narazila na svou přemožitelku ze základních bojů, která hranické závodnici nedala šanci a Petra tak skončila na druhém místě. (dan)