Jen o vlásek uniklo finále Adamu Jestřebskému (73 kg), který nakonec shodně s oddílovou kolegyní Marií Holčákovou (57 kg) skončil na krku „jen" s bronzem. Dvě pátá místa si vyprali Jakub Horák (60 kg) a Jakub Jurka (66 kg). Luboš Holčák neměl v Jablonci svůj den, nedařilo se mu a skončil devátý.

O týden dříve se judisté Železa reprezentovali na Mistrovství republiky dorostenců v Teplicích. Z téměř padesáti zúčastněných klubů se hranický tým senzačně stal v konečném bodování tím nejlepším.

Na tatami za barvy Železa bojovalo celkem pět závodníků s těmito výsledky: 50 kg Tomáš Beran – 1. místo, 55 kg Adam Kolář – 3. místo, 66 kg Robert Trojnar – 1. místo, Petr Pírko – 5. místo (prohrál boj o bronz), Šimon Skurka – 9. místo

Oddíl měl rovněž zastoupení na pražském Evropském poháru. Zatímco Luboš Holčák zde prošel dvěma koly, Marie Holčáková a Jakub Jurka vypadli v prvních kolech. V září se v chorvatské Poreči reprezentoval Luboš Holčák spolu s českou reprezentací. Hranický judista předvedl nejlepší výsledek z české výpravy, což bylo sedmé místo. Holčák se navíc musel prát v nejobsazenější váze do 73 kilogramů.

„Všichni ostatní Češi tam vypadli už v prvních kolech. Luboš vlastně navázal na svůj úspěch z kategorie dorostenců, když před čtyřmi lety byl na Mistrovství Evropy sedmnáctiletých rovněž sedmý," vyzdvihl jeho výkon trenér Železa Marek Nádvorník.

V ukrajinském Užhorodu bojoval před měsícem Petr Pírko. Na Evropském poháru sice prošel přes úvodní kola, v tom třetím ale vypadl a v opravách znovu prohrál. To znamenalo konečné deváté místo pro závodníka z Hranic.

Úzká spolupráce s klubem JK Olomouc funguje v oddíle v rámci dorostenecké ligy. Železo bylo v loňské sezoně stříbrné, letos je ve skupině o udržení na první příčce, celkově to tedy znamená sedmé místo z dvanácti českých klubů.

Poslední kolo je v plánu na 10. listopadu v Brně. O medaile se za olomoucký klub perou Trojnar s Beranem, Olomouc v tabulce aktuálně figuruje jako druhá.

Muži Železa Hranice uzavřou letošní první ligu na domácí půdě v Hranicích 24. listopadu. Tým je z dvanácti celků momentálně pátý.

Za JK Olomouc se budou prát 24. listopadu v extralize hraničtí judisté Adam Jestřebský a Jakub Horák. S Olomoucí mají v play-off šanci na bronzovou medaili.