Filip Otevřel zatím vždy v národních barvách vybojoval medaili, na kontě má stříbro z Polska a bronz z Rakouska. V Maďarsku se mu však nedařilo a nepostoupil vyřazovacími koly.

Dorostenecký tým po čtyřech měsících nastoupil ve složení Karel Trousil, Matyáš Kněžourek, Roman Hynčica, Jakub Vršek, Tomáš Hynčica, Armando Morales, Adam Vrtal, Ondřej Kotlář, Roman Chytrý, Jan Roth, Luděk Kubíček, Tobiáš Marel a Pavel Řánek do druhého kola dorostenecké ligy. Vybojoval jedno vítězství a celkově mu po dvou kolech patří pátá pozice.

Ve stejný den se na turnaji v Pardubicích prali benjamínci Tomáš Otevřel a Alexandr Tošenovský. Oba bojovali ve stejné váhové kategorii. Úspěšnější byl Otevřel, který podlehl v semifinálovém utkání, v opravách již ale byl bezchybný a bral bronzovou a perníkovou medaili. Tošenovský skončil sedmý.

Z Čáslavi se někteří dorostenci přesunuli do Pardubic, aby v neděli vybojovali obrovskou perníkovou medaili za prvenství v týmech U18 a bronzový pohár za všechny kategorie nedělní části turnaje. Zlaté medaile si vyprali Karel Trousil, Roman Hynčica, Roman Chytrý a Tobiáš Marel. Stříbro vybojoval Adam Vrtal a bronzovou medaili bral Tomáš Hynčica, který ještě přidal třetí místo v soutěži Newaza bez rozdílu vah.

Autorka: Olga Chytrá