Tento již tradiční závod pořádá každý první víkend v měsíci Sri Chinmoy Marathon Team. Trať, která měří 3218 metrů, vede po rovině a na asfaltu, což Ličmanovi vyhovuje. Zlínský seriál je v mnohém unikátní. Nejenže běžci musí prokázat celoroční připravenost a sportovní aktivitu, neboť do celkového součtu bodů se počítá devět nejlepších umístění v průběhu roku, zároveň se celkové výsledky přepočítávají podle platného koeficientu Českého atletického svazu s ohledem na pohlaví a věk závodníka.Aleš Ličman

„Každý zde překonává sám sebe. V průběhu závodu se nedá moc kalkulovat v rámci věkových kategorií. Nesmím si nechat odběhnout špici, ale zároveň se musím snažit utéct všem, co běží za mnou," prozrazuje část své taktiky běžec, kterému nedělá problém v rámci tréninku vstát po třetí ráno a vydat se například na svou oblíbenou trať z Hranic do Velké.

Ojedinělé na zlínském dvoumílovém běhu je také zaznamenávání výsledků. Závodníci nejsou snímáni čipy, nýbrž cílovou kamerou, která je schopná výsledný čas určit s přesností na setiny. I proto si tento pohár Aleš Ličman pochvaluje: „Organizace je zde na špičkové úrovni. Na každého závodníka čeká po doběhu občerstvení a výsledky jsou vyhlášeny do deseti minut," popisuje atlet, který soutěží v barvách brněnského Ekol Teamu.

Ličman se letos ve Zlíně z dvanácti možných závodů objevil na startu desetkrát, přičemž svého nejlepšího času na více než tříkilometrové trati dosáhl v červnu, kdy doběhl za 11:57 minut.

Tento čas po přepočtu podle koeficientu znamená čas 10:02 minut. I když už to na podzim vypadalo, že Aleš letos vítězství neobhájí a skončí druhý, jeho největší soupeř se nakonec několika posledních závodů nezúčastnil, čímž přenechal Hraničanovi nejvyšší stupínek na bedně.

Organizátoři připravili pro atleta, který je mimo jiné Mistrem Evropy z roku 2009, speciální pohár za všechna tři vítězství z let 2012 až 2014, který sportovec obdrží v lednu. To také startuje další ročník stále oblíbenějšího závodu, kterého se letos zúčastnilo 202 mužů a 99 žen.