Mezi mladšími žákyněmi na 60 m se představila Adéla Zdražilová, zaběhla čas 10,33 s, na postup do finále to však nestačilo. Nastoupila ještě ke skoku dalekému, kde předvedla výkon 316 cm.

O tři centimetry méně skočila Tereza Birnbaumová. Hladkou šedesátku zaběhla za 10,57 s. Dívky poprvé na závodech skákaly dálku „z prkna“, do té doby se jim vzdálenost měřila z místa odrazu. Olomoucké závody pro ně byly jediné letošní halové. Za dva měsíce už se mohou těšit na závody na dráze.

Skvělého úspěchu a hlavně podloženého vynikajícím výkonem dosáhl hranický atlet Pavel Gadas. Jako jediný z hranického oddílu vyjel v sobotu do Ostravy na druhou část Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva.

Na jediném letošním halovém závodě, který MMS předcházel, skočil 543 cm, bojoval tam hlavně s rozběhem.

V Ostravě se ale konečně do rozběhu začal trefovat a bylo to na výkonu výrazně znát. Soutěž byla velmi napínavá. Pavel skočil hned prvním pokusem 591cm, čímž šel s velkým náskokem do vedení, v zápětí ho ovšem o dva centimetry přeskočil velmi narostlý Filip Navrátil z Vyškova, ten se nakonec ukázal jako Pavlův hlavní soupeř, ostatní zůstávali daleko zpět.

Další tři pokusy se nic moc nedělo, do pátého pokusu se Pavel trefil přímo ukázkově a byl z toho vynikající výkon 601 cm, konečně šestimetrový pokus a průběžné vedení. Navrátil následně přešlápl.

Do posledního pokusu šel Pavel s velkým nasazením, ale ten mu nevyšel podle představ.

Nezbývalo tedy než čekat, co předvede Navrátil, ten se „hecnul“ neuvěřitelně, protože ulétnul na fantastických 658 cm.

Na Pavla tedy zbylo druhé místo a stříbrná medaile. Ovšem výkonem 601 cm se dostal na průběžné třetí místo celorepublikových tabulek.

Pavel nastoupil také k běhu na 60 m, i zde se předvedl ve výborné formě. Už v rozběhu si posunul osobní rekord na skvělých 7,62 s a probojoval se do finále. V něm čas sice nezopakoval (7,67 s), ale i tak může být se svým výkonem spokojený. Obsadil celkově čtvrtou pozici.

Díky svému výkonu ve skoku dalekém si jednoznačně řekl i o „výlet“ na Mistrovství ČR staršího žactva, které proběhne od 3. do 4. března v Jablonci nad Nisou. Vyrazí na něj spolu s Vojtou Podjuklem, který poběží 3000 m.

skA