Cyklistický oddíl TJ Sokol Černotín Černé koně se pokusil obnovit tradici pořádání turistických akcí, které se konaly v 60. a 70. letech minulého století za působení turistického oddílu v obci.

O tom, že se to pořadatelům podařilo, svědčí převážně kladné hodnocení téměř 160 spokojených startujících. V cílovém prostoru na hřišti u společného centra bylo bohaté občerstvení a odpoledne zde probíhal 4. ročník Cyklohrátek.

Děti do 15 let soutěžily ve třech disciplínách v ovládání kola a na stupně vítězů se postavili: dívky do 8 let: 1. Kubitová Lenka 2. Kelarová Adélka 3. Minářová Magdalénka; kluci do 8 let: 1. Libosvár Vašík 2. Šimera Pepík 3. Hón Petr; dívky 8 – 15: 1. Nehybová Jana 2. Šnejdrlová Katka 3. Sehnalová Sabča; kluci 8 – 15 1. Kelar Martin 2. Andrš Matěj 3. Roth Honza

Po 16. hodině se v prostoru návsi konala soutěž pro dospělé v hodu kolem. Vítězem se po tuhém boji s Petrem Nehybou stal Pavel Brodňan. Po této soutěži již končil časový limit pro účastníky, který byl v 17 hodin.

Pro ty, co splnili všechny podmínky pro zařazení do slosování startovních čísel, byly připraveny ceny, od cyklistického oblečení a turistických doplňků, až po zájezdy a víkendový pobyt ve Velkých Losinách.

Závěrem byli odměněni také nejmladší účastník M. Maštera a nejstarší účastník J. Koudela. Věkový rozdíl mezi nimi byl 65 let, což svědčí o tom, že startovat mohou všichni bez rozdílu věku. Moravská brána 2012 se konala za podpory Grantového programu Region Hranicko. 

(mš)