„Je to velice důležité vítězství, my jsme ale víceméně postup ještě neřešili. Chtěli jsme vyhrát základní část, to se povedlo. Jdeme zápas od zápasu a pokusíme se vyhrát i finálovou skupinu.

S tím samozřejmě bude problém, protože jsme prohráli v Prostějově, takže budeme počítat i s pomocí například Přerova, protože by mohl Prostějov porazit,“ zmínil trenér Lipníku nad Bečvou Viktor Matuška.

Domácí Přerov může mrzet hlavně úvod utkání. Sice nehrál vůbec špatně, hostům tam ale na začátku spadlo téměř vše, na co „sáhli“. Ke konci prvního poločasu vedl Lipník až o třináct bodů, Sokoli ale nic nezabalili a snížili na šestibodový rozdíl.

„Rozhodovala naše neúspěšná střelba ze začátku zápasu. Kdyby byla ještě o něco vyšší ve druhém poločase, tak jsme to možná dotáhli do vítězného konce. Bylo to hop nebo trop,“ hodnotil jeden z tahounů Přerova Rostislav Děrda.

PARÁDNÍ TREFA Z PŮLKY, AVŠAK PO KLAKSONU?

Trošku sporným momentem pak byla střela hostujícího Michala Pospíšila z poloviny hřiště. Opora Lipníku to trefila v poslední vteřině první půle parádně, domácí ale reklamovali, že až po vypršení časového limitu. Koš nicméně platil.

Po změně stran začali Přerované ukrajovat ze soupeřova náskoku a dvě minuty před koncem se dokonce ujali vedení. To si ale Lipník vzal těsně před koncem zpět, avšak přerovský Fridrišek ukázal nervy z oceli – košem s faulem a následnou proměněnou šestkou poslal mač do prodloužení.

V něm už ale jasně dominovali hosté. Přerované se díky závěrečnému pressu v obraně dotáhli na rozdíl tří bodů, víc už jim ale Lipničtí nepovolili. Na konci pětiminutového prodloužení svítil na ukazateli skóre konečný stav 84:90.

„V prodloužení rozhodovala soupeřova šňůra 6:0. S naším nasazením jsme tam ještě měli možnost vyrovnání, ale Lipník to pak trestnými hody zvládl a vyhrál,“ řekl přerovský Děrda.

Trenér Lipníku uznal, že veledůležitou roli nakonec sehrálo štěstí.

„Rozhodovaly maličkosti. Měli jsme víc štěstí. Ve druhém poločase se k nám trošku obracelo zády, domácím tam padaly neskutečné koše. V závěru v prodloužení tam naopak spadlo pár střel nám. To asi rozhodlo,“ uzavřel Viktor Matuška.

Sokol Přerov/Zlín C – BK Lipník nad Bečvou 84:90 (15:21, 31:40, 49:57, 76:76)

Body: Nezhyba 23, Kadlčík 15, Schindler 15, Děrda 12, Ovsík 10, Fridrišek 5, Ptáček 2, M. Bešina 2 – M. Pospíšil 25, Školoudík 20, Řeháček 16, Bagar 9, Schuster 7, Frélich 5, Sedláček 5, D. Pospíšil 2.