„Pravidla jsou jednoduchá, na čtyřsetmetrovém oválu běží závodníci čtyři kola, před začátkem každého z nich musí vypít malé pivo. První doušek si tak dají hned po výstřelu, do cíle se pak dobíhá přímo – bez pití. Navíc je tu jedna speciální regule: kdo zvrací, běží trestné kolo,“ objasňuje regule Vojtěch Podjukl z SK Hranice.

Hudební festival Rock in Hranice 2020 - Hysteria
Hranická sokolovna zažila metalovou jízdu. Podívejte se

PRO „HOBÍKY“ I ELITNÍ BĚŽCE

Pořadatelé rozdělí závodníky do dvou běhů. Jako první odstartuje pole soutěživých běžců, kteří už mají s touto disciplínou zkušenosti a chtějí se utkat o vítězství.

Asi dvacet minut po nich se vydají na trať účastníci, kteří si akci chtějí hlavně užít. Každý si tak pivní míli vychutná v odpovídající společnosti.

Ilustrační foto.
Žádné koše plné kelímků! Na městských akcích se bude pít z vratných

Na své si přijdou i diváci. V prvním elitním běhu se na start postaví Maciej Skwara, specialista z Polska, který vyzve české závodníky včetně loňského vítěze Františka Zlámala. Hraničan Zlámal loni zaběhl pivní míli v čase 7:20 min, Polák Skwara se pyšní osobním rekordem 7:01.

„Za zhlédnutí stojí taky zápolení účastníků ve druhém běhu. Tradičně je tu k vidění vysedávání na pivních zastávkách, ale taky ukázkové případy sebezapření, kdy i pivaři – neběžci finišují ze všech sil a slaví při průběhu cílem,“ popisuje Vojtěch Podjukl.

Při pivní míli se může každý cítit na dráze jako doma. Fanoušci, soupeři a alkohol pomohou zbořit zábrany, stačí se nebrat příliš vážně.

Po doběhnutí závod plynule přejde v aferparty, její součásti bude i letos koncert a jam lokálních hudebníků. 

Anenská pouť v Drahotuších
Anenská pouť v Drahotuších bude! Těšte se na kolotoče, zábavu i nejlepší koláč

Program:

15:15 - 16:15 Prezentace

16:30 Elitní běh

17:00 2. běh

17:30 3. běh

18:15 Štafety

19:00 Vyhlášení

??? - ??? Koncert a jam

Více informací a přihlášky

Facebook

Web hranické atletiky