„Opět se potvrdilo, že v národní lize se chybuje mnohem méně než v divizi. Domácí nám urputnou obrannou hrou nedávali příliš prostoru a diváci tak byli svědky dalšího dramatického duelu. Jsme nesmírně rádi, že jsme závěr utkání zvládli. Ve vyrovnané tabulce jsme tak získali tři body, kterých si velice ceníme,“ neskrýval spokojenost hrající předseda Asperu Petr Matěj.

Hosté si vypracovali během první třetiny dvoubrankový náskok a po čtyřiceti minutách následně hájili těsné vedení 4:3, závěrečné dějství však přineslo dokonalé drama.

Domácí tým nejprve dokázal srovnat krok a když Šumperk opět odskočil do trháku, tak i podruhé Hranice našly odpověď a za stavu 5:5 se pomalu schylovalo k prodloužení.

V samotném závěru ale měl Asper výhodu přesilovky, kterou pouhých osmnáct vteřin před koncem přetavil ve vítězný gól z hole Michala Šímy.

Dalším hrdinou na straně hostů byl i kapitán Jiří Trávníček, jenž se blýskl hattrickem a čtyři asistence si tentokrát připsal Ondřej Mrázek.

„Dnes se hrálo vlastně o šest bodů. Vstup do utkání jsme měli dobrý, bohužel ve druhé třetině jsme polevili v koncentraci a domácí využívali svých silných stránek. Takovým malým pravidlem je, že si v každém zápase dáme vlastní gól, ale to se stane. Ve třetí třetině jsme se přiblížili vítězství, ale darovanou přesilovkou jsme Hranicím pomohli vyrovnat. Po smolných zápasem se k nám ale konečně ke konci naklonila paní štěstěna,“ doplnil své hodnocení Petr Matěj.

Další ligové utkání sehraje Asper Šumperk v sobotu 12. listopadu od 19 hodin na domácí palubovce gymnázia proti Pelhřimovu.

FBC Hranice – Asper Šumperk 5:6 (0:2, 3:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Chodil (Frydrych), 24. Dobeš (Kušner), 30. Kolajta (Mikel), 44. Frydrych (Vraj), 57. Grygar (Kolajta) – 5. Trávníček (Mrázek), 17. Kamler (Mondek), 27. Trávníček (Mrázek), 36. Trávníček (Mrázek), 54. Kamler (Mondek), 60. Šíma (Mrázek). Rozhodčí: Repček, Tietz. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 90.

Šumperk: Byvan - Kamler, Vařeka, Hruban, Harapát, Trávníček, Mrázek, Mondek, Matěj, Šíma, Mannl, Pírek, Zapletal, Paloušek, Petržela, Kašpar, Macák.