Pak ale házenkářům Hranic došel dech a od začátku listopadu nevyhráli jediné utkání.

„Myslím si, že po zápase s Novým Veselím se nám zvedly nosy navrch, k dalšímu zápasu jsme přistoupili laxně, mysleli si, že se nám nemůže nic stát. A prohráli jsme,“ ohlíží se trenér Cementářů Libor Hrabal za nepříjemným závěrem roku 2018.

Domácí porážka v derby s Kopřivnicí 3. listopadu skutečně jako by symbolicky odstartovala hranické dva měsíce smůly. Kromě prohry 23:28 tehdy Cement na chvíli přišel o klíčového střelce Indráka, který hned po utkání musel do nemocnice.

„Byly tam nějaké absence, prostě se to najednou vše sesypalo, zranění a další věci spojené s pracovními povinnosti. Už jsme se do toho nedostali,“ myslí si Hrabal.

Pocity vítězství tak jeho svěřenci znovu okusili až nyní, během zimní přípravy. Minulý víkend během tradičního domácího Memoriálu bratří Králíků porazili poslední tým 1. ligy ze Zlína i slovenskou Modru.

Na extraligového konkurenta z Brna už však nestačili. Jako generálka na páteční ostrý návrat do nejvyšší soutěže však turnaj dle trenéra neposloužil.

Ilustrační foto
Klára Úlehlová je vicemistryní Moravy v pětiboji

NA JIČÍN BEZ POŘÁDNÉ GENERÁLKY

„Neměl jsem skoro s kým hrát, hráči byli pracovně pryč a měl jsem opravdu jen hrstku kluků, které doplnili dorostenci. Takže nám to moc nepřineslo to, abychom se o pauze sehráli, spíš jsme odehráli turnaj,“ naznačil Libor Hrabal, že se zimní přípravou příliš spokojen není.

„Měli jsme přes Vánoce volno, aby si všichni odpočinuli a dali se dohromady. Od 2. ledna jsme začali s fyzickou přípravou, ta trvala týden, pak jsme začali trénovat s balonem. Spokojen ale nemůžu být. Všichni nebyli zdravotně fit, takže jsme neudělali vše, co jsme udělat měli. Ale budeme věřit, že v pátek to bude jiné, semkneme se a budeme bojovat,“ slibuje hlavní kouč Hranic fanouškům.

Ti do hranické haly na první extraligový duel roku zavítají netradičně v pátek večer. Cementáři, kteří po nepovedené sedmizápasové šňůře bez výhry klesli až na 10. místo tabulky, přivítají od 18.30 čtvrtý Jičín.

„Musíme to zlomit. Budeme bojovat zápas od zápasu a hrát s tím, co máme. Tabulka je vyrovnaná, může se stát cokoliv. Ještě je tam plno mančaftů, co play-off nemají jisté,“ řekl závěrem Libor Hrabal.
Cementáři tedy nejspíš i letos budou mít těžkou cestu za splněním předsezonního cíle – postupu do elitní osmičky.

Házenkáři TJ Cement Hranice. Ilustrační foto
Cementáři naposledy potrénují na Memoriálu bratří Králíků

Výsledky Hranic od začátku listopadu:

Hranice – Kopřivnice 23:28
Plzeň – Hranice 35:25
Pohár: Hranice – Litovel 27:31
Hranice – Fr.-Místek 25:33
Zubří – Hranice 24:21
Brno – Hranice 25:25
Hranice – Karviná 16:29
Lovosice – Hranice 30:25

Hranice – Jičín (pátek, 18.30, hala TJ Cement)