Přerované přitom zejména v úvodu střetnutí byli lepším týmem, přesto slibný náskok udržet nedokázali. „Problém byl v tom, že jsme hráli jenom na spojky a na pivoty a nedohrávali jsme do křídel," řekl po utkání Mojmír Valášek, spojka Přerova. „Ze začátku se nám dařila střelba, takže jsme se relativně drželi, vedli jsme 7:5. Bohužel následně jsme však přestávali ze spojek proměňovat šance a Hranice vývoj do konce poločasu zvrátily ve svůj prospěch," pokračoval zkušený hráč.

Cementáři měli o samotnou motivaci postaráno. „Za poslední dva roky jsme s Přerovem třikrát prohráli, což nás hodně mrzelo, a museli jsme to už odčinit," potvrdil Martin Stržínek, pravá spojka Hranic.

„Do druhé půle jsme museli jít s kvalitnější hrou 
v obraně, neboť předtím jsme měli velké mezery a Přerov toho využíval," zmínil rozdíl ve hře reprezentant, který v návaznosti potvrdil, že právě proměňování rychlých protiútoků soupeře zlomilo. To potvrdil i jeho protějšek v dresu Přerova Valášek.

„Ve druhé půlce se navíc Kučerka rozchytal a my jsme zbytečně unáhlenými střelami umožnili soupeři útočit z rychlých protiútoků. Byly znát kvality Rachače či Čadry, kteří většinu svých příležitostí dokázali zužitkovat," uvedl.

Cementáři se dostali v průběhu do výraznějšího vedení, které si už vzít nenechali.

„Hranice mají dobrý tým 
a snad budou mít aspoň medaili. To, že jsou naším extraligou nejbližším sousedem pro nás nic neznamená. Cement v poslední době obměnil kádr, čímž se už dostal na lepší úroveň než my. Jak se však ukázalo v posledních třech vzájemných střetnutích, která jsme vyhráli my, 
v derby se může stát cokoliv. V neděli rozhodly naše zbytečné chyby v obraně," řekl závěrem Valášek.

„Pokud chceme hrát o první šestku, tak vítězství bylo pro nás povinností. Nyní hlavně musíme jít zápas od zápasu, nic nekalkulovat. V neděli hrajeme v Karviné, o které víme, že se porazit dá. Vyloženě medailové plány zatím nemáme, i když pokud přidáme ještě pár výher, nějaká medaile by byla možná reálná. Uvidíme, jak se to vystříbří," nastínil možnosti Stržínek.