Vstup do utkání se Cementářům vydařil a během prvního poločasu soupeře válcovali. Střelecky tým táhl hlavně Michal Indrák, vidět však byl ovšem také přínos nejvýraznější hranické posily Tomáše Mlotka. „Dostávali jsme se do jednoduchých šancí, které jsme proměňovali. To rozhodlo o celém zápase,“ uvědomoval si trenér Hranic Libor Hrabal.

Po změně stran už si jeho tým hlídal náskok. Brno sice zlepšilo obranu a bylo o něco lepší, Cement však v poklidu dokráčel pro úvodní výhru. „Do sezony jsme chtěli vstoupit vítězným zápasem, to se nám podařilo. Základ jsme položili v prvním poločase, kdy jsme si udělali náskok. To nám dovolilo udělat nějaké chyby ve druhém poločase, tam jsme hráli trošku staticky, nebylo to tak dynamické,“ přiznal Hrabal.

„Potřebovali jsme vítězství, nechtěli jsme žádnou divočinu. Dík patří klukům, že bojovali, protože jsem měl trošku strach po posledních přípravných zápasech. Bojovali o každý míč, klobouk dolů,“ smekl kouč.

Ve druhém kole Cementáři ve středu zajíždí na palubovku Karviné.

Libor Hrabal
Kouč Cementu Hrabal: Většina přípravy se mi líbila, teď to přenést do extraligy

TJ Cement Hranice – SKKP Brno 31:24 (20:12)

Nejlepší střelci: Indrák 10, Magrla 5, Mlotek 4 – Havlát 4, Koubek 4, Číž 3. Rozhodčí: Fukala Přemysl, Mohyla Radek. Sedmimetrové hody: 3/3 –3/3. Vyloučení: 2:3. Diváci: 150.