Svěřenci trenéra Libora Hrabala sice aspirovali na třetí místo v tabulce, nakonec však zůstanou čtvrtí. O jejich závěrečné pozici rozhodla víkendová výhra Zubří nad mistrovskou Plzní.

Hranice nyní čeká třítýdenní pauza před nadcházejícím play-off. V něm se Cementáři utkají
s Frýdkem-Místkem, který obsadil pátou příčku. V posledním vzájemném utkání hraničtí borci Severomoravany porazili 32:28, i přesto, že je Frýdek v prvním poločase drtil.

„Frýdek-Místek určitě nebude jednoduchý soupeř, neboť má ve svých řadách zkušené hráče
a umí střílet hodně gólů," konstatoval cementářský lodivod.

Jeho svěřenci však disponují oproti soupeři zásadní výhodou. V prvních dvou mačích se postaví Frýdku na domácí palubovce.

„Chceme letos výhodu domácího prostředí opravdu využít na sto procent. Máme v Hranicích věrné fanoušky a fanclub, který umí manšaft hlasitě povzbudit. To by měl být též hnací motor pro naše úspěšné domácí zápasy," prozradil Libor Hrabal.

V přípravě na play-off se pak kouč zaměří především na zregenerování sil. „Bude potřeba doléčit některá zranění a připravit se kondičně na náročné dvojzápasy a v každém tréninku jít na maximum, což se pak projeví
v zápasech. Pokud bude potřeba, přípravu zintenzivníme i přidáním nějakého tréninku," nastínil trenér Cementu Hranice.

Základem dobrého výkonu nejen v závěrečných bojích sezóny je podle Libora Hrabala hlavně kvalitní kolektivní výkon celého mužstva a i čtvrté místo se dá označit za úspěch. Hranický lodivod o nadcházejících soubojích však přemýšlí racionálně.

„Teď nás čeká nejprve těžký soupeř z Frýdku-Místku. Nebudeme myslet na získání titulu, když jsme ještě nepřešli čtvrtfinále. Chceme se ale poprat o medaile," dodal na závěr Hrabal.

EXTRALIGA – HÁZENÁ – 22. KOLO: Hranice – Karviná 27:22 (14:9)

Autor: Lubomír Budný