K trojici Jirka Grepl, Zbyněk Jakeš, Lenka Svobodová se přidali Petr Tománek a Miluška Kutá. Papírově možná lehké oslabení, bez možností případného střídání, ale o to s větším odhodláním získat první extraligové body. V dopoledních hodinách se Valšovicím postavil tým Loděnice, který loni ve finále první ligy tým Valšovic porazil a stal se vítězem první ligy. O to větší byla motivace jim tuto prohru oplatit.

Nový kapitán Jirka Grepl se po poradě s týmem rozhodl vsadit na sehranost dvojic a přidal se do trojice k Tománkovi a Kuté. Ukázalo se to jako dobré rozhodnutí, neboť hlavně v koncovkách se to vyplatilo a Valšovice porazily po ztrátě jen jednoho utkání svého soupeře 5:1. Vítězné složení se nemění, a to se plně vyplatilo i odpoledne, kdy se Valšovice střetly se Stolínem. Ani jednou nezaváhaly a po vítězství 6:0 si odvezly plný počet bodů a výrazně se posunuly v tabulce extraligy vzhůru. Patří jim momentálně třetí příčka. Další kolo proběhne v září v Brně.

Aby byl výčet prodlouženého víkendu úplný, musíme ještě uvést sobotní druhé místo Jirky Grepla na prestižním turnaji v Mariánských lázních. (zja)